La CUP impulsa una comissió d’estudi sobre els incendis forestals

Nacional

La CUP-NCG ha anunciat aquest matí que impulsarà una comissió d’estudis per abordar en profunditat els incendis forestals. El diputat de la CUP Pau Juvillà […]


La CUP-NCG ha anunciat aquest matí que impulsarà una comissió d’estudis per abordar en profunditat els incendis forestals. El diputat de la CUP Pau Juvillà ha manifestat que per afrontar aquest fenomen “cal anar més enllà de les també necessàries polítiques centrades en l’extinció i anar a l’arrel del problema que és el model econòmic”. En aquest sentit els anticapitalistes aposten per fer front l’èxode rural generant un nou marc econòmic i social que prioritzi la producció i l’impuls del sector primari del territori i el benestar de les persones. Com a societat “no podem deixar aquests sectors estratègics en mans dels mercats i els oligopolis”. 

La formació anticapitalista vol que els poders públics desenvolupin un paper actiu en la promoció i salvaguarda del sector primari defensant, per exemple, la regulació dels preus de productes del sector primari com la fusta o la carn per evitar l’especulació i defensar el preu real dels productes. Per altra banda Juvillà ha defensat la necessitat de tornar a situar el sector forestal com un sector econòmic estratègic del país promovent productes com la biomassa o la fusta per a la construcció. Per aconseguir-ho cal una aposta clara per la gestió silvícola i la ramaderia extensiva. Aquestes mesures “ens fan avançar en la sobirania alimentària i energètica” i a l’hora representen una millora dels hàbitats i la biodiversitat fent possible l’aprofitament sostenible dels recursos.

 

30 de juliol de 2021