La CUP insta a fer un front comú contra l’extrema dreta el proper 14-F

Les cupaires emplacen partits, organitzacions i mitjans de comunicació a no ‘cedir ni un pam dels carrers i les institucions’ al feixisme 


El Consell Polític de la CUP ha aprovat avui un document on insta els partits a fer un front per aïllar Vox el 14-F. La formació anticapitalista considera necessari fer un pas endavant per no “cedir ni un pam dels carrers i de les institucions als que promouen l’odi” i bastir una estratègia antifeixista des d’un front comú antifeixista i popular, treballat colze a colze amb totes les organitzacions que estan defensant els drets fonamentals, a través d’un gran Pacte Nacional Antifeixista (PNA). 

Per tot això,  la CUP entoma el seu compromís històric amb l’antifeixisme i proposa:

  1. Treballar en l’establiment d’unes línies vermelles comunes, d’un front antifeixista i popular, treballat colze a colze amb totes les organitzacions que estan defensant els drets fonamentals a peu de carrer i on aquestes tinguin un paper clau de control i fiscalització, amb el ferm compromís dels partits de defensar els drets fonamentals, per cristalitzar en un pacte que no només signifiqui un aturador de tendències feixistes, sinó també de les causes que propicien el seu augment. 
  2. Creació d’un Pacte Nacional Antifeixista des d’un treball comú del conjunt d’organitzacions feministes, antifeixistes, antiracistes i de defensa d’una vida digna, com a garants de la defensa dels valors i drets universals.
  3. Establiment d’un codi deontològic per representants polítics des del Pacte Nacional Antifeixista, que sigui vinculant per aquelles organitzacions polítiques que s’hi adhereixin. 
  4. Establir un mecanisme de control de campanya per part d’organitzacions de defensa dels Drets Humans, per garantir que el racisme, la xenofòbia, el masclisme i altres formes d’odi i vulneració dels drets humans siguin utilitzades com a eines electorals
  5. Pactar un espai a mitjans per organitzacions de defensa d’una vida digne que sigui igual o superior del que disposa i disposarà VOX per tal de difondre i contrarrestar el seu discurs.
  6. Treballar al Pacte Nacional Antifeixista una línies comunes que serveixin per implicar també a les institucions públiques en la lluita contra l’extrema dreta. 
  7. Consolidar a mig termini aquest espai de lluites comunes i compartides a través de la promoció d’una trobada amb col·lectius que lluiten per una vida digne (antifeixistes, antiracistes, feministes, defensa de l’habitatge,…), on treballar col·lectivament per combatre les causes del feixisme des de l’arrel. 

 

23 de novembre de 2020