La CUP insta a la Generalitat a que s’investiguin els motius i les conseqüències de l’accident succeït ahir al polígon petroquímic sud de Tarragona

Nacional

La CUP Crida Constituent entrarà diverses preguntes i compareixences de les conselleries involucrades a registre per instar a la Generalitat de Catalunya a investigar i […]


La CUP Crida Constituent entrarà diverses preguntes i compareixences de les conselleries involucrades a registre per instar a la Generalitat de Catalunya a investigar i fer públics els motius de l’accident que va tenir lloc ahir  a la planta d’IQOXE, al Polígon Sud de Tarragona, i les conseqüències que se’n deriven així com les possibles irregularitats en el procediment d’activació del PLASEQCAT i les possibles emissions de gasos tòxics a l’aire. 

La CUP demanem la màxima transparència per conèixer quin és l’abast de l’accident tant a nivell humà, com material i mediambiental, que inclou l’aire i la possible contaminació del Francolí i el mar amb les aigües d’extinció.

Finalment, la CUP recorda que aquest accident no és un cas aïllat, sinó que es porta denunciant reiteradament la manca de garantia que presenten les empreses dels complexos petroquímics, ja no sols per a la salut i seguretat dels seus treballadors i treballadores, sinó també per a la salut i seguretat de la població dels municipis propers a aquestes instal·lacions i en aquest sentit, també s’ha sol·licitat documentació. 

Per això, la formació emplaça a tots els alcaldes a exigir que es depurin responsabilitats penals personant-se com acusació contra l’empresa IQOXE, que va incomplir el protocol eludint informació a Protecció Civil en els tempos estipulats, per acabar amb la impunitat que envolta els habituals accidents als polígons industrials químics. Així mateix, les CUP del Camp demana fer front comú entre les diferents alcaldies de la zona per revisar protocols d’actuació i sensibilitzar com toca a la població.

Finalment, convidem a tothom a participar de les mobilitzacions que es duran a terme aquesta tarda a Tarragona. Per part de la CUP Crida Constituent hi assistirà la diputada Maria Sirvent. 

15 de gener de 2020