La CUP lamenta que el Govern insisteixi amb l’ampliació de la C-32 i demana la compareixença del conseller de Territori

La CUP Crida Constituent ha sol·licitat la compareixença del conseller de Territori Damià Calvet, després que el departament de Territori fes públic avui la nova […]


La CUP Crida Constituent ha sol·licitat la compareixença del conseller de Territori Damià Calvet, després que el departament de Territori fes públic avui la nova ampliació del tram entre Lloret, Tordera i Blanes de l’autopista C-32. 

Els anticapitalistes exigeixen al govern de la Generalitat i en concret, a la conselleria de Territori, explicacions sobre per què s’insisteix en un projecte que no compleix cap garantia ambiental i que ha estat suspès dos cops pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per vulnerar la llei de Canvi Climàtic aprovada pel Parlament de Catalunya.

La diputada de la CUP-CC, Natàlia Sánchez, ha volgut denunciar que l’ampliació de la carretera “comporta ingressos cap a l’empresa privada Abertis”, i ha lamentat que no s’hagi apostat per millorar altres vies com la GI-682.

El TSJC ha aturat en dues ocasions les obres del projecte d’ampliació d’aquest tram de la C-32, l’any 2017 arran d’un recurs interposat per la plataforma ecologista Aturem la C-32, i l’any 2018, després que la Generalitat tornés a tramitar el projecte sense esperar la resolució. 
La candidatura d’unitat popular és molt crítica amb la insistència del Govern en un projecte que perpètua un model territorial i econòmic basat en el turisme massificat.

Preguntes sobre el tercer projecte del ramal de l’autopista C-32, Blanes – Lloret. Tram: Tordera – Lloret de Mar
1.Quin ha estat el cost de redactar aquest darrer projecte (sumant que hi ha molts estudis externalitzats). I dels 2 anteriors? 
2. Llistat de totes les empreses o ens que han estat contractats per fer els estudis del nou projecte.
3. S’ha signat nou conveni amb Abertis?
4. Com es financiarà l’obra?5. L’anterior conveni signat al 2015 per l’exconseller Santi Vila queda sense efecte per impossibilitat compliment calendaris (finalització de la concessió 31 agost de 2021) pel retorn de la inversió?
6. Quin és el capteniment del Conseller en relació als procesos judicials oberts en relació al ramal de la C32?

26 de juny de 2020