La CUP de Lleida continua amb la campanya “Diguem No”

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Lleida ha instal·lat aquest  dissabte, dia 10, i diumenge, dia 11, un petit envelat a l’eix comercial de Lleida  […]


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Lleida ha instal·lat aquest  dissabte, dia 10, i diumenge, dia 11, un petit envelat a l’eix comercial de Lleida  per tal de continuar amb la difusió de la campanya “Diguem No” en que  participa juntament amb mes de 200 entitats de tot tipus d’arreu dels Països Catalans.

La Candidatura d’Unitat Popular ha volgut deixar pales també que el seu  “no” és de caràcter autodeterminista, entenent que votar “no” permetrà  “iniciar una nova etapa per exercir el dret a decidir“. De fet la CUP enten que “el rebuig d’aquesta  proposta per part de les institucions de l’Estat i la claudicació de totes  les forces polítiques catalanes en el procés negociador, han deixat ben  clar que la via autonomista no ens durà mai a la sobirania”.

En aquest sentit, els portaveus de la CUP, asseguren que "el “no” ens permet avançar i ens obre les portes d’un escenari d’autodeterminacio futur i que cal anar a les urnes a votar contra un text que no resol cap dels problemes que té la societat catalana: precarietat laboral, atur, deslocalitzacions d’empreses, depredació del territori, especulació
urbanística, reducció de l’ús social del català o dificultat d’incorporació dels immigrants a la nostra societat”.

Aixi mateix consideren que es evident que la majoria del “no” no ho serà del PP, sinó d’orientació sobiranista i de censura a tota la classe política. Per una altra banda, fa un parell de setmanes la CUP de Lleida va presentar la seva candidatura a la Paeria. Entre altres, la CUP de Lleida té com a objectiu l’alliberament nacional i el dret a l’autodeterminació dels Països Catalans, reivindica la memòria històrica. En aquest sentit estan posant especial èmfasi en l’oposició a la construcció d’un Parador Nacional a l’emblemàtic edifici del Roser, sìmbol de la lluita per les llibertats nacionals a Lleida i “que actualment és un bé municipal d’ús públic cultural (seu del Museu Morera i de l’Escola de Belles Arts) i que ara la Paeria cedeix per a la construcció d’un hotel de luxe”. Això s’ha materialitzat en la presentació de 12 al·legacions contra aquest projecte. També van recordar que poblacions com Vilanova, Valls o Sallent ja tenen representants municipals de CUP.

12 de juny de 2006