La CUP de martorell creu que el nou pressupost està ple d’«incerteses i mentides per al 2012»

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular va particpar al ple corresponent al mes de febrer de l’Ajuntament de Martorell. El punt més destacat de l’ordre del dia […]


La Candidatura d’Unitat Popular va particpar al ple corresponent al mes de febrer de l’Ajuntament de Martorell. El punt més destacat de l’ordre del dia va ser l’aprovació del pressupost del consistori per a l’excercici 2012. Tal i com va explicar el regidor Casasayas, es tracta d’un pressupost fet únicament per l’equip de govern, en el qual ni tan sols hi han participat les altres forces polítiques del consistori, fent així palesa la poca importància que dóna a la ciutadania en les preses de decisions.

Va ser però a l’apartat de participació ciutadana on es van poder desvetllar algunes interessants incògnites sobre l’actualitat martorellenca. Per una banda, la regidora Dalmau va afirmar que l’Ateneu ja té una empresa que serà l’encarregada de gestionar l’emblemàtic espai. Ara que sembla que la concessió de l’espai ja és una realitat, caldrà veure quan obre definitivament les portes, quines seran les activitats que s’hi realitzaran, i quin paper tindran les ciutadanes de Martorell en la seva gestió.

La CUP va emplaçar l’equip de govern a explicar les raons d’haver-se personat en el judici contra les tres martorellenques participants a la manifestació per la sanitat pública celebrada l’octubre de l’any passat. Els representants de l’Ajuntament van respondre que no s’hi havien personat i que, gràcies a això, s’havia absolt a les tres imputades. Malauradament, l’equip de govern falta a la veritat, ja que l’acusació particular de l’Ajuntament sí que es va esdevenir i l’absolució de les tres martorellenques no és certa.

Finalment, la CUP es va interessar per les accions que l’Ajuntament pensa dur a terme arran de la seva recent incorporació a l’Associació de Municipis per a la Indepenència. La resposta de l’Ajuntament de Martorell va ser l’aposta de l’esotèric pacte fiscal, fet que certifica la poca voluntat de l’equip de govern d’establir un full de ruta seriós cap a escenaris d’autodeterminació per al poble català. Respecte a la resposta i amb la informació publicada a La Bústia del mes de gener on es podia saber que l’estat espanyol reclama a l’Ajuntament 664.494€ i que la Generalitat deu a l’Ajuntament 2.400.000€, quina serà la posició de l’Ajuntament de Martorell? (La Bústia – Gener 2012 – Pàgina 3)

24 de febrer de 2012