Principi d’acord per a la Taula de l’Habitatge a Girona

Nacional

Nova reunió entre l’Ajuntament de Girona i la Plataforma d’Afectats de la Hipoteca, amb la participació d’agents polítics i socials Dijous es va celebrar una […]


Nova reunió entre l’Ajuntament de Girona i la Plataforma d’Afectats de la Hipoteca, amb la participació d’agents polítics i socials

Dijous es va celebrar una nova trobada a l’Ajuntament de Girona per avançar en la creació d’un òrgan dedicat a tractar la problemàtica de l’habitatge i els desnonaments a la ciutat. Representants de la CUP van participar en la reunió, en què també hi van assistir membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), responsables tècnics i polítics dels serveis socials de l’Ajuntament de Girona, i altres representants d’entitats i partits.

Durant la trobada es va aconseguir un principi d’acord amb l’Ajuntament de Girona per a la creació d’aquest nou òrgan, la qual cosa permetria donar resposta a les peticions que tant la PAH com alguns grups municipals de l’Ajuntament de Girona fa mesos que fan a l’equip de govern. A partir d’aquest acord, caldrà veure com es concreta la creació d’aquest ens, i quina capacitat té. Cal recordar que durant els darrers mesos s’han debatut dues mocions al plenari gironí sobre la qüestió de l’habitatge, i que la PAH fa setmanes que realitza accions de denuncia i mediació a la ciutat per tal d’evitar que més famílies gironines siguin desnonades.

La CUP ha valorat positivament aquest principi d’acord, i ha demanat al regidor de Servei Socials de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, que faci una aposta valenta i demostri un compromís real per aquest nou organisme. La regidora de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Anna Pujolàs, ha declarat que ‘no podem permetre que això quedi en una declaració d’intencions o un gest de cara a la galeria’. ‘Volem que aquest nou òrgan agafi forma ben aviat, i que esdevingui una eina útil per lluitar contra els desnonaments i el dret a l’habitatge a la ciutat’, ha sentenciat Pujolàs. La CUP també ha aprofitat per agrair la tasca que està desenvolupant la PAH, i ha destacat que el seu paper està essent clau.

25 de febrer de 2012