La CUP mostra la seva solidaritat amb l’ANC de Granollers

Nacional

La CUP vol mostrar la seva solidaritat amb els membres i simpatitzants de l’ANC de Granollers que ahir van patir una agressió mentre realitzaven tasques […]


La CUP vol mostrar la seva solidaritat amb els membres i simpatitzants de l’ANC de Granollers que ahir van patir una agressió mentre realitzaven tasques voluntàries en favor del dret a l’autodeterminació del poble català. Segons l’organització de l’esquerra independentista, aquesta agressió, que es suma al trencament de vidres que el local de l’ANC va patir durant la setmana de festa major, és conseqüència de l’agressivitat expressada pel president del govern espanyol en contra del dret dels i les catalanes a expressar-se lliurement per decidir el seu futur com a poble. Les constants diatribes defensant la il·legalitat i la prohibició d’un referèndum que encara no ha estat ni convocat són, per les bases de l’espanyolisme més recalcitrant, invitacions a agredir qualsevol activitat al carrer en defensa del 9 de novembre.

Des de la perspectiva de la CUP aquestes agressions topen amb una majoria social que ha decidit que vol votar i que ha demostrat reiteradament la seva capacitat de mobilització en defensa d’aquest dret. En aquest sentit, la formació independentista ha valorat com a exemplar la reacció popular contra l’agressió, demostrant que no només són les organitzacions polítiques ni l’associacionisme qui defensen els drets a la llibertat d’expressió i a l’autodeterminació, sinó que és el mateix poble qui ho fa quan és necessari.

Finalment, la CUP ha reiterat la crida a participar als actes i manifestacions de l’Onze de Setembre arreu del territori, ‘l’activació i la mobilització popular són l’única garantia de que el poble català pugui exercir els seus drets sense intermediacions de cap mena’.

1 de setembre de 2014