La CUP s’oposa al tancament de canals de Televisió de Catalunya

Nacional

El diputat de la CUP-Alternativa d’Esquerres David Fernàndez ha equiparat, a través del seu perfil a Twitter, el reial decret que el govern espanyol prepara […]


El diputat de la CUP-Alternativa d’Esquerres David Fernàndez ha equiparat, a través del seu perfil a Twitter, el reial decret que el govern espanyol prepara per el tancar la meitat de canals de Televisió de Catalunya amb les prerrogatives pròpies de qualsevol ‘cop d’estat’. La CUP rebutja aquesta mesura, que contextualitza en l’ofensiva recentralitzadora i espanyolista de l’executiu del PP, i ha anunciat la seva absoluta oposició, fent una crida al govern català a la insubmissió i a la desobediència. 

El govern espanyol exigeix a la Generalitat de Catalunya que tanqui la meitat dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, de vuit a quatre. Aquesta mesura podria ser aprovada divendres vinent, a la reunió del consell de ministres espanyol, a través d’un reial decret. Aquest fet podria provocar el tancament de canals de Televisió de Catalunya, reduint l’espai radioelèctric en llengua catalana i posa en perill una futura reciprocitat, amb les televisió de les Illes i d’un possible nou canal de TV al País Valencià.

19 de maig de 2014