La CUP-PA anuncia que no assistirà a declarar davant la fiscalia

Nacional

Davant l’anunci del fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, sobre la citació de les alcaldesses i alcaldes que han signat els decrets de suport […]


Davant l’anunci del fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, sobre la citació de les alcaldesses i alcaldes que han signat els decrets de suport al Referèndum d’Autodeterminació de l’1 d’Octubre, i l’ordre als Mossos d’Esquadra de detenir a aquelles que no hi compareguin, la Candidatura d’Unitat Popular-Poble Actiu vol manifestar que:

– No compareixerem davant les citacions del fiscal general de l’Estat i que emplacem a la resta de forces polítiques a fer el mateix a l’empara de la Llei 19/2017 del Referèndum d’Autodeterminació i de legitimitat democràtica majoritària de les catalanes i catalans que volen exercir el seu dret a vot el dia 1 d’Octubre.

– Denunciem que la Fiscalia General de l’Estat, limitada pel seu estatut, no pot ordenar la detenció d’aquelles alcaldesses i alcaldes que no compareguin davant la citació. Ordenant aquestes detencions sobrepassaria el seu límit compentencial vulnerant els drets fonamentals, entre ells el de la llibertat.

– Denunciem l’actuació demofòbica i d’atac als drets fonamentals de l’estat espanyol ordenant unes detencions amb l’únic objectiu d’atemorir la població i als càrrecs electes.

– Respondrem conjuntament, tal i com hem fet sempre, davant l’estratègia repressora de l’Estat per tal de fer valdre el què entenem que és un mandat popular majoritari emparat en el dret inalienable dels pobles a la seva autodeterminació.

13 de setembre de 2017