La CUP presenta les quatre candidatures del Camp de Tarragona

Nacional

Al Camp, mica en mica la CUP va trobant el seu lloc, si fa quatre anys només es va presentar la CUP de Valls, aquesta […]


Al Camp, mica en mica la CUP va trobant el seu lloc, si fa quatre anys només es va presentar la CUP de Valls, aquesta vegada ja són 4 les candidatures que fan el pas, la CUP de Tarragona, Reus, Montblanc i Valls.

CUP de Tarragona

La Candidatura d’Unitat Popular de Tarragona és una llista electoral que es presenta a les eleccions municipals de Tarragona, però no només és això. Pretenem fer sentir les veus de les lluites socials que així ho han decidit a l’Ajuntament de la ciutat i, per tant, ampliar-les ser-ne part i potenciar-les. El nostre programa ha estat elaborat, partint del programa marc de la CUP, però sobretot a partir de les aportacions i propostes de desenes de col·lectius i individualitats tarragonines que al llarg de cinc setmanes han participat en les jornades obertes de redacció del programa “Construïm Tarragona”

Els membres de la CUP de Tarragona creiem en la participació real, per tant decisiva més enllà del vot expressat cada quatre anys, de totes i tots els habitants de la ciutat. No acceptem la resignació com a objectiu de res ni volem que cap dogma neoliberal ni de cap altra mena ens marqui el nostre futur,per tant, malgrat la crisi i precisament com a solució a ella apostem pel repartiment del treball i de la riquesa, per les llibertats, la igualtat i la solidaritat. A Tarragona, al Camp, als Països Catalans i al món sencer.

CUP de Montblanc

La CUP de Montblanc, com a tal, és de molt recent formació i està composada per diferents membres provinents de Gent del Poble (GNDPO) i de Montblanc decideix.

Es presenten a aquestes eleccions tot recollint el testimoni de la feina feta per GNDPO, des de dins i fora de l’Ajuntament, amb la intenció clara de ser una alternativa a les diferents polítiques preses des dels diferents grups a Montblanc. Com podria ser la negativa a la nova autovia, la defensa del patrimoni natural, el model de poble, etc. Les persones que formen part d’aquesta candidatura ja tenen experiència en el món de la política i els moviments socials i culturals, han triat la CUP perquè per a ells és el referent de l’Esquerra Independentista, i l’autèntica alternativa a les formes de política actuals.

Referent al cap de llista dir només que es Ignasi Cid, de 42 anys, educador social i que actualment es regidor per GNDPO.

CUP de Valls

De les 4 candidatures que es presenten avui, la CUP de Valls és la que porta més temps constituïda i amb anys d’experiència amb representació a l’Ajuntament. Per tant, és la candidatura que podem constatar com n’és d’important que les CUP entrin amb el seu programa a dins dels Ajuntaments. Nosaltres no som projecte bolet, ni fem discursos electorals. Allà on hem obtingut representació, i aquest és el cas de Valls, la ciutadania ha pogut visualitzar un projecte polític alternatiu, clarament d’esquerres, amb gent nova, però totalment compromesa amb el poble. A Valls, hem presentat una llista de gent de la qui ningú pot discutir el seu compromís de fa anys amb la ciutat, persones amb molta capacitat per liderar transformacions reals. I això és imprescindible en tots els municipis, i això només ho aportem les CUP. Per això és tant i tant important que les CUP de Reus, Tarragon i Montblanc enntrin als ajuntaments, com ho vam fer nosaltres a Valls i posin sobre la taula models alternatius de defensa del territori, mesures per combatre la crisi des dels municipis, propostes de transformació cultural.

CUP de Reus

La CUP de Reus neix el febrer de l’any 2007, això vol dir a 3 mesos de les eleccions municipals del maig d’aquell any; a Reus la CUP va optar per esperar el seu moment i presentar-se a les eleccions del 2011, per tal de tenir un treball previ i una alternativa política i programàtica sòlida. Tot i tenir el bagatge de la feina feta per totes les organitzacions de l’Esquerra Independentista durant anys a la ciutat, era necessari obrir el projecte de la Unitat Popular a amplis sectors de moviments socials que treballen en el dia a dia dels ciutadans, a persones compromeses amb la nostra societat i amb el nostre país, i també amb gent aliena a la nostra sensibilitat política però que podrien interessar-se per la lluita institucional amb la CUP.

Això és el que hem estat fent aquests 4 anys des del carrer, recollir les inquietuds de la societat civil i dels ciutadans de peu, presentant preguntes als plens, elevant mocions per a que els grups municipals es mullessin en temes com ara la col·laboració de l’Ajuntament en les consultes sobre la independència, sobre el projecte de l’ARE, sobre polítiques de joventut, sobre les empreses municipals o sobre la construcció del nou hospital, entre d’altres iniciatives.

A més a més hem endegat una dinàmica participativa en la redacció del programa que volem mantenir més enllà de les eleccions, ja que entenem la política com un ésser viu constituït per tota la societat i conduït per tots aquells que en tenen interès

Presentació de l’acte

Les CUP del Camp farem un acte conjunt presentant les nostres llistes i programes electorals. L’acte començarà a les 20h del dia 30 d’abril a la Sala Polivalent de la Palma de Reus, i consistirà amb parlaments polítics dels alcaldables de la formació ARA-CUP d’Ulldecona i els de les CUP de Tarragona, Valls, Montblanc i de Reus, es visionaran els seus vídeos de campanya, continuarà amb un sopar i conclourà amb l’actuació musical de JSK -Juantxo Skalari Kluba (acústic) i del cantautor Josep Romeu. El preu del sopar serà de 5€ i està obert a tota la ciutadania. Qui vulgui sopar que faci una trucada als telèfons 637069001 o bé al 678509259 o que, si n’hi ha, s’adreci a la CUP  del seu municipi.

27 d'abril de 2011