La CUP presenta una queixa al Síndic de Greuges sobre els Consorcis Sanitaris

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular ha presentat un queixa davant del Síndic de Greuges de Catalunya sobre els Consorcis Sanitaris. En aquesta petició la CUP addueix […]


La Candidatura d’Unitat Popular ha presentat un queixa davant del Síndic de Greuges de Catalunya sobre els Consorcis Sanitaris. En aquesta petició la CUP addueix que la generació de consorcis sanitaris ex novo, com per exemple el Consorci Sanitari de Lleida o el Consorci Sanitari de l’Hospital Clínic, l’adaptació dels estatuts de tots els consorcis sanitaris, i la generació de consorcis encoberts obren les vies formals a processos de privatització de la sanitat, la qual cosa pot violar el principi d’accés universal, gratuït i en condicions d’igualtat a la sanitat.

En la queixa presentada al síndic es detallen 3 vies de privatització, directes, indirectes i mitjançant la gestió. La CUP assenyala que és urgent que el Síndic informi sobre la generació d’ens jurídics que acaben afavorint la privatització de la sanitat per diferents vies i en conseqüència reblant la qualitat assistencial i eliminant equitat en l’accés.

La diputada Isabel Vallet ha remarcat que ‘cal augmentar la mobilització i la pressió contra aquestes maniobres que busquen facilitar la privatització de la sanitat’.

DOCUMENT | QUEIXA AL SÍNDIC DE GREUGES

19 de març de 2015