La CUP es presentarà en solitari a les eleccions municipals de Banyoles

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet pública la seva decisió de presentar-se a les eleccions municipals de Banyoles que se celebraran el proper 22 […]


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet pública la seva decisió de presentar-se a les eleccions municipals de Banyoles que se celebraran el proper 22 de maig.

L’assemblea de la CUP Pla de l’Estany ha decidit concórrer a les eleccions a la capital de la comarca, Banyoles. Després de més de deu anys sense que la CUP es presentés a Banyoles, la formació ha decidit en assemblea presentar una candidatura al municipi. La ciutat se suma així al procés d’implantació territorial de la CUP, que presentarà més de 80 candidatures arreu del país a les eleccions municipals.

De moment, una trentena de candidatures són noves respecte les eleccions del 2007 i més de 20 corresponen a capitals de comarca, com ara Banyoles, on la CUP ja havia concorregut a alguns comicis fins a finals de la dècada dels 90. Durant aquests més de deu anys, l’Esquerra Independentista, de la mà del Col·lectiu Independentista la Falç del Pla de l’Estany, ha continuat mantenint viu el discurs independentista transformador a la comarca i ara torna a fer el salt al terreny institucional.

La CUP tornarà a presentar-se a les eleccions municipals a Banyoles. Després d’uns mesos de feina i debat, l’assemblea de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) del Pla de l’Estany ha decidit presentar una candidatura a la capital de la comarca, Banyoles. La formació ha optat així per presentar-se en solitari a les eleccions i rebutjar pactes amb d’altres organitzacions polítiques.

La CUP ha pres la decisió d’optar per incidir directament en la política local gràcies al bagatge de dècades de militància política al servei de la comarca i del país des d’una òptica de l’alliberament nacional i la justícia social. D’aquesta manera, la formació hereta l’experiència adquirida per la CUP de Banyoles durant els anys 90 a la capital de la comarca així com el compromís del Col·lectiu la Falç, que ha actuat com a aglutinador de l’Esquerra Independentista durant tot aquest temps.

Un programa electoral obert a la ciutadania

La CUP ha avançat que elaborarà un programa electoral obert a la ciutadania. D’aquesta manera, la formació obrirà una ronda de punts de trobada amb les entitats i els veïns per tal de recollir les reivindicacions del teixit cívicosocial i denunciar les mancances del municipi. En aquest sentit, emplacen el conjunt d’entitats, associacions i ciutadans banyolins a prendre part del projecte de la CUP per així vehicular les seves crítiques i demandes en una acció comuna que, segons remarquen, respon a una estructura organitzativa d’abast nacional com és la Candidatura d’Unitat Popular (CUP).

La CUP situa la participació ciutadana com a eix bàsic de la seva actuació, i en aquest sentit es proposa dinamitzar la vida pública des de la base. ‘Creiem que els ajuntaments han de sortir més al carrer, i que la gent ha d’entrar més als ajuntaments’, argumenten. En aquesta línia, advoca per una societat ‘més justa, igualitària i participativa’ que defugi ‘les polítiques electoralistes allunyades de la ciutadania’ que afirma que practiquen alguns actors polítics que governen el municipi. ‘Creiem que des de llavors a l’Ajuntament hi manca una veu desacomplexada que denunciï sense pèls a la llengua tot allò que vagi en contra dels interessos del poble’, precisen, i afegeixen: ‘És hora que la gent tingui una alternativa que l’escolti’.

10 de febrer de 2011