Les enquestes pronostiquen bons resultats per la CUP a Vilafranca i Vilanova i la Geltrú per a les properes municipals

Nacional

Diferents mitjans han publicat recentment el resultat d’enquestes o sondejos que pronostiquen doblar la representació de la CUP a Vilafranca del Penedès, que podria passar […]


Diferents mitjans han publicat recentment el resultat d’enquestes o sondejos que pronostiquen doblar la representació de la CUP a Vilafranca del Penedès, que podria passar de 2 a 3 regidors, i uns bons resultats a Vilanova i la Geltrú que podria aconseguir el segon regidor i per tant doblar la representació. Una tendència de creixement que la CUP espera que sigui generalitzada arreu del territori.

La CUP presentarà gairebé un centenar de candidatures arreu del territori català. Amb les dades a la mà, doncs, es confirma un creixement exponencial de la CUP a les municipals de maig, amb més d’una trentena més de candidatures respecte les anteriors eleccions, unes vint de les quals són capitals de comarca. Les expectatives són bones.

VILANOVA I LA GELTRÚ:

A poc més detres mesos de les eleccions municipals del proper 22 de maig, les enquestes sobre la intenció de vot comencen a fer-se públiques amb més o menys estratègiques polítiques. Segons les enquestes de CiU i ERC, la federació nacionalista guanyaria les eleccions per àmplia majoria i la formació independentista podria desaparéixer del consistori.
ERC podria arribar a desaparéixer; el PP estaria amb dos o tres regidors, i la CUP tindria possibilitat de doblar l’actual regidor.
Font: http://www.vilanovadigital.com/

VILAFRANCA DEL PENEDÈS

L’arribada de Pere Regull a l’alcaldia de Vilafranca a mig mandat, mitjançant una polèmica moció de censura, va servir al cap de llista de CiU com a llançadora per a les eleccions municipals del mes de maig. El fet, però, és que fa mesos que alguns partits treballen amb resultats d’una enquesta que confirma la continuïtat de CiU al capdavant del govern a la capital de l’Alt Penedès. Regull podria revalidar a l’alcaldia si es confirmen aquests resultats que donen a la federació nacionalista entre 10 i 11 regidors, mentre que el principal partit de l’oposició (PSC) es quedaria amb una forquilla de 5 a 6 regidors. El partit que ho té més complicat és ERC. Seguint la tendència general, els republicans hauran de lluitar per la seva supervivència, ja que els resultats dels últims sondejos els col·loquen més a prop de la porta per marxar que no pas de la continuïtat. Mentrestant, el PP podria rescatar el segon regidor que va perdre fa dos mandats i la CUP podria mantenir-se amb dos o pujar amb un regidor més. ICV es mantindria, malgrat que el seu cap de llista, Bernat Villarroya, es va marcar l’objectiu de marcar perfil propi i buscar un lloc entre l’electorat que els permetés créixer com a grup municipal.

Font: http://www.elpunt.cat

11 de febrer de 2011