La CUP reitera el seu compromís amb el País Basc, amb la pau, la reconciliació i la llibertat

Des de la Candidatura d’Unitat Popular, volem fer-nos ressò del judici que aquests dies, des de la setmana passada, està tenint lloc a París contra […]


Des de la Candidatura d’Unitat Popular, volem fer-nos ressò del judici que aquests dies, des de la setmana passada, està tenint lloc a París contra la militant internacionalista catalana Marina Bernadó, que fa vuit anys que està empresonada.

Creiem que cal emmarcar aquest judici en el context del conflicte que viu el País Basc amb els Estats espanyol i francès. La Candidatura d’Unitat Popular ha defensat sempre que aquest conflicte té un origen i una naturalesa política, i que les solucions al mateix no passen per cap via policial o militar sinó que, ben al contrari, passen per les vies polítiques.

En aquest sentit, volem mostrar la nostra solidaritat amb la Marina Bernadó, i amb totes les víctimes d’aquest conflicte, i el nostre ple convenciment de que caldrà el ple reconeixement a totes les víctimes, i donar la veu al poble basc per aconseguir un futur de pau, de reconciliació i de llibertat política i justícia social per al poble basc.

1 de desembre de 2014