La CUP se cita a l’Escola d’Estiu per respondre la crisi econòmica i ecològica amb les municipals a l’horitzó

Nacional

La sisena edició de l’Escola d’Estiu donarà el tret de sortida al curs polític de la mà d’una seixantena de ponents, amb la participació d’Anna Gabriel, Teresa Rodríguez o Xavier Antich, així com la presentació del Centre d’Estudis d’Unitat Popular

 
 

Els pròxims dies 16, 17 i 18 de setembre la CUP celebrarà la sisena edició de l’Escola d’Estiu a La Nau Bostik (Barcelona). “La llibertat és un hàbit” és el lema que vestirà l’espai de debat cupaire que vol reflexionar sobre el context polític, econòmic i social que vivim actualment tot posant el focus en la sobirania i la comunitat i així, traçar el camí cap a les eleccions municipals. A data d’avui, hi ha més quatre-centes persones inscrites.

Durant aquests tres dies, més d’una seixantena de polítics, intel·lectuals i activistes socials de l’àmbit nacional i internacional -des d’Euskal Herria, Andalusia, o d’altres indrets d’Europa i els EUA- participaran de l’Escola tot repartits en divuit taules. En elles, s’abordaran temes clau per la construcció del projecte polític cupaire com són els límits i les potencialitats del municipalisme o l’actualitat de lluites centrals des de l’ecologisme, el feminisme, l’antifeixisme o l’antiracisme, així com la construcció de la classe a través d’aquestes. Alguns dels ponents d’enguany són Jasbir Puar, Marcello Musto, Carlos Fernández Líria, Françoise Vergés, Xavier Antich o Teresa Rodríguez.

El divendres 16 a les 19h arrencarà l’Escola amb la presentació del Centre d’Estudis d’Unitat Popular (CEUP), una entitat que neix amb l’objectiu de servir com a nucli de reflexió i generador d’eines i idees pel debat polític, obert a la participació de totes aquelles persones que es senten properes al projecte de construcció de la Unitat Popular. D’altra banda, les jornades comptaran, també, un espai cultural, lúdic i festiu a través del concert de Rodrigo Laviña amb Extraño Weys (dissabte al vespre), una exposició fotogràfica a càrrec de l’Arxiu Serra i Puig i parades de diversos artistes d’arreu dels Països Catalans. 

A més, l’exdiputada i represaliada per la justícia espanyola, Anna Gabriel, serà una de les participants en l’acte de clausura de l’Escola, el diumenge 18 a les 14:30h.

7 de setembre de 2022