La CUP se solidaritza amb Eudald Calvo, militant independentista detingut dimarts

Nacional

Aquest dimarts 24 d'agost els Mossos de d'Esquadra han detingut el militant independentista Eudald Calvo, veí d'Argentona, a instàncies del Jutjat de Cerdanyola del Vallès. […]


Aquest dimarts 24 d'agost els Mossos de d'Esquadra han detingut el militant independentista Eudald Calvo, veí d'Argentona, a instàncies del Jutjat de Cerdanyola del Vallès. El jove està acusat de forma inconcreta d'associació il·lícita i danys. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) vol mostrar la seva solidaritat amb el detingut. Anima a la militància a assistir a les convocatòries d'Alerta Solidària.

A més, la CUP ha criticat la càrrega policial contra les persones concentrades davant de la comissaria de Mataró per exigir la seva llibertat. En el transcurs d'aquesta concentració, pacífica, la policia ha carregat contra els concentrats amb violència, ha arrencat les pancartes i s'han endut a cops a l'Adrià, germà de l'Eudald, cap a l'interior de la comissaria (detingut). Els agents també han colpejat el pare dels dos joves detinguts fins a deixar-lo estès a terra. Els caps dels Mossos han justificat l'ús de la violència dient que el detingut havia traspassat el perímetre de seguretat de la comissaria.
25 d'agost de 2010