La CUP reclama a l’equip de govern de la ciutat que faci costat als afectats per les obres del TAV

Nacional

Alerta que les obres del TAV estan perjudicant la qualitat de vida de molts veïns de la ciutat i que el degoteig de comerços que […]


Alerta que les obres del TAV estan perjudicant la qualitat de vida de molts veïns de la ciutat i que el degoteig de comerços que tanquen és preocupant. Valora la possibilitat de convocar una Audiència Pública i reclama més transparència.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona ha adreçat un escrit als partits que formen l'equip de govern de la ciutat reclamant-los més fermesa en la defensa de veïns i comerciants i alertant-los alhora del degoteig de tancament de comerços que hi ha, especialment al barri de Sant Narcís, un dels més afectats per les obres.

Una delegació de la CUP ha visitat darrerament la zona d'obres i es constata que la preocupació per part de veïns i comercians va en augment. La manca d'informació sobre el desenvolupament de les obres, les incògnites sobre el tren convencional i la complexitat de les mateixes obres estan generant un clima de crispació entre alguns barris, que veuen la seva qualitat de vida perjudicada; motius pels quals la CUP considera que l'equip de govern s'ha d'esmerçar més en informar a la ciutadania. En aquest sentit, la CUP reclama que tot el pes institucional de l'Ajuntament de Girona es posicioni amb fermesa al costat dels afectats i que exigeixi a ADIF més celeritat.

Finalment, la CUP està valorant la possibilitat de convocar una Audiència Pública en que veïns, equip de govern, oposició i públic en general dialoguin i s'informin sobre aspectes relacionats amb les obres del TAV, el tren convencional, l'estació provisional, les afectacions al comerç de barri… En breu la CUP farà públic si inicia els tràmits per convocar l'Audiència Pública.

25 d'agost de 2010