La CUP, amb la vaga del sector públic

Nacional

La CUP es posiciona al costat dels i les treballadores que avui exerceixen el seu dret a vaga per protestar per les retallades socials. Per […]


La CUP es posiciona al costat dels i les treballadores que avui exerceixen el seu dret a vaga per protestar per les retallades socials. Per la CUP és del tot inadmissible que totes les mesures que aplica o preveu el Govern espanyol per tal de «fer front» a la crisi signifiqui un nou revers als i les treballadors/ores i no els veritables culpables com la banca o el sector financer,…

La CUP ja va anunciar fa uns dies el seu suport a les mobilitzacions de les classes populars en defensa dels drets laborals i socials.
 
============
 
La CUP, en contra de les retallades socials anunciades pel Govern espanyol 
 
Remarca que existeixen alternatives a la retallada de la despesa anunciada, que la sortida a la crisi passa per un canvi de model econòmic i que donarà suport a les mobilitzacions que sorgeixin des de les classes populars en defensa dels drets laborals i socials.

El Govern espanyol ha anunciat un paquet de mesures per tal de reduir la despesa pública que es concreten en una rebaixa de drets socials, i ho ha fet pressionat per les instàncies politicoeconòmiques internacionals regides pels criteris neoliberals.

És del tot inadmissible que totes les mesures que aplica o preveu el Govern espanyol per tal de «fer front» a la crisi signifiquin l'empitjorament de les classes populars i signifiquin que la crisi l'acabin pagant qui no és culpable i només rep els efectes de la mateixa.
La improvisació és un altre tret característic d'aquestes mesures. No formen part d'un pla estratègic elaborat després d'una anàlisi i una reflexió profundes dels motius que ens han empès a la situació actual i a la manera d'assentar les bases d'un model que ens ajudi a superar la conjuntura actual, però que vagi més enllà i afronti reformes econòmiques que suposin un canvi de model que eviti restar captiu de les decisions dels especuladors.
El Govern espanyol ha injectat diners a la banca i a les grans empreses i ha augmentat els impostos de manera lineal (cosa que afecta més a les rendes més baixes).
Ara anuncia una rebaixa dels sous dels empleats públics, l'empitjorament general dels serveis públics, la congelació de les pensions, l'eliminació del xec-nadó, l'augment de l'IVA i imposarà una nova reforma laboral (rebaixa de drets i retallada de pensions) si aquesta no l'acorden la patronal i els sindicats CCOO i UGT.
Venen aquestes mesures com les úniques que poden reduir la despesa pública quan això és fals perquè hi ha alternatives, com poden ser la retallada de la despesa militar i del nombre d'alts càrrecs, l'eliminació de les exempcions fiscals a les grans fortunes (les famoses SICAV), l'augment de l'impost de la renda a les rendes més altes, la recuperació de la injecció de diners a la banca, etc.
Sobretot s'haurien d'assentar les bases per a un canvi de model que passés per la limitació de les transferències internacionals de capitals (per evitar l'especulació i limitar les deslocalitzacions), la recuperació per al sector públic dels serveis que generen riquesa i s'han privatitzat, el manteniment i l'augment dels drets socials, el foment del cooperativisme en el marc d'un model econòmic productiu de proximitat que cobreixi les necessitats materials de la societat i en l'atenció social, i no en sectors especulatius, i altres basats en el consumisme en creixement continu.
És per això que la CUP es manifesta en contra de les mesures anunciades pel Govern espanyol i manté el seu compromís de donar suport a les mobilitzacions que sorgeixin des de les classes populars en defensa dels drets laborals i socials.
AVUI a BARCELONA
 
============

8J, Jornada de Lluita

 

Davant la convocatòria generalitzada de vaga de la funció pública d'avui dia 8 de juny, l'Esquerra Independentista considera necessari mobilitzar el conjunt de la classe treballadora per aturar la progressiva precarització de les condicions laborals i les retallades socials.

Per aquest motiu les organitzacions de l'Esquerra Independentista criden a participar i a donar suport a les mobilitzacions de la classe treballadora.

La CUP de Barcelona, el sindicat COS, Maulets, SEPC, Cajei i Endavant han convocat de forma coordinada una jornada de lluita. 

Defensem els serveis públics

Empès pel BM, l'FMI i la UE el govern espanyol ha iniciat una política d'aprofundiment del desmantellament del sector públic. Una bateria de mesures antisocials està sent desplegada sense comptar amb l'opinió de la ciutadania. Una retallada salarial mitjà del 5% dels treballadors del sector públic, l'eliminació de la prestació per naixements, la congelació de les ja de per si precàries pensions, l'augment dels impostos indirectes que són els més injustos perquè no depenen del nostre poder adquisitiu… acompanyades d'una reducció dels pressupostos de la resta d'administracions que comportaran la degradació del sector públic i dels serveis que en depenen. A totes aquestes mesures hi haurem de sumar properament altres mesures com el copagament sanitari.

Aturem les reformes laboral i de pensions

A més el govern està impulsant una reforma laboral que haurà d'aprofundir en la precarització dels llocs de feina. Les mesures estrelles són l'abaratiment de l'acomiadament fomentant una ocupació més inestable que se sumaria a la supressió de les limitacions actuals al prestamisme laboral de les ETT. L'adopció de 2 noves formes de contractació per a joves suposaran l'aniquilació dels més elementals drets laborals per mitjà d'un contracte de formació amb sous de misèria fins a l'edat de 30 anys i fomentant un “contracte” precari juvenil que permetrà ocupar joves llicenciats sense cotització ni dret a indemnització i amb un salari per sota del Salari Mínim Interprofessional. I per si no fos suficient la retallada salarial al sector públic pretén exemplificar al sector privat perquè redueixi els sous, que estan entre els més baixos de la UE tot i tenir una renta per càpita similar.

Assenyalem els veritables culpables de la crisi

L'actual crisi internacional és fruit de l'afany acumulador impulsat pel sistema econòmic neoliberal. Els excessos comesos per les elits econòmiques, les grans munltinacionals i els grups financers, recolzats pel còmplice poder polític ens han dut fins al precipici. Mentre els estats segueixen donant suport i endeutant-se per salvar els beneficis d'unes empreses gestionades de forma maldestra, mentre els protagonistes dels escàndols econòmics no hagin vists reduïts ni amenaçats els seus quantiosos guanys fins i tot en els casos més flagrants… els mateixos responsables de la crisi són els que ara decideixen de la mà dels nostres dèbils i dependents estats quines són les mesures que s'han d'adoptar per sortir-ne i en qui ha de recaure l'enorme factura del seus excessos.

Ha arribat l'hora de sortir al carrer i respondre a l'ofensiva neoliberal empresa pels governs autònomics, espanyol i europeu. Cal que ens mobilitzem el conjunt de la classe treballadora contra les retallades al sector públic i l'imminent retroces dels drets socials col·lectius. Només organitzant-nos i lluitant podrem fer front a l'ofensiva neoliberal. Que la crisi la paguin els rics.

Avancem cap a la vaga general

Endavant – CAJEI – Maulets – SEPC – CUP Barcelona – COS

Manifestacions a les quals convoca l'esquerra independentista amb motiu de la jornada de lluita contra les retallades socials i contra la reforma laboral convocada per demà dia 8 de juny amb motiu de la vaga.

– Alacant 19h IES Jorge Juan.
– València 19h a la Plaça de Sant Agustí
– Girona 19h Oficina de correus de Jaume I
– Barcelona 19h – Jardinets de Gràcia
– Lleida 18 h. – Plaça Víctor Siurana, davant del rectorat de la Universitat
– Tarragona 12h sortida des de l'ajuntament a la plaça de la Font
– Tortosa 11h als Serveis Territorials d'ensenyament de les Terres de l'Ebre (C/ Providència) i a les 12h a la manifestació unitària.
– Castelló de la Plana 19h a la Plaça de la Farola.
– Palma 19h a la Plaça "d'Espanya"

Font: www.llibertat.cat

 

8 de juny de 2010