La CUP valora que ‘el Govern governa d’esquenes a les necessitats i els interessos de la majoria’

Nacional

Els anticapitalistes insten a Torra a proposar ‘receptes valentes’ per fer front a la crisi econòmica, democràtica i institucional 


La CUP Crida Constituent ha fet una valoració del balanç del primer any de l’executiu de Quim Torra després que el president de la Generalitat hagi comparegut al ple del Parlament per donar compte del primer any del seu mandat i conclou que es governa “d’esquenes a les necessitats i els interessos de la majoria”. 

Amb una intervenció de la diputada Maria Sirvent, la CUP ha advertit a l’actual govern que “calen receptes valentes” per fer front a la imminent crisi econòmica, democràtica i institucional i que és imprescindible “reforçar el sector públic com a principal motor de l’economia i com a únic capaç de proveir drets universals”. En aquest sentit, Sirvent ha assegurat que és necessari “construir sobiranies per a poder exercir l’autodeterminació i no governs que les venguin al millor postor”. La cupaire ha afirmat que si es continua seguint el camí de les externalitzacions, de les privatitzacions i de la mercantilització de drets “no quedarà res a autodeterminar”. 

Els anticapitalistes han criticat que el govern no ha estat una prioritat pels seus membres ni pels partits que el composen, en un context polític molt complex, marcat per la repressió, per la desigualtat social i per la constant vulneració de drets democràtics. 

Finalment, Sirvent ha assegurat que tot i ser conscients que la repressió ha condicionat l’activitat del Parlament, del Govern i del conjunt de la societat catalana, l’executiu no ha estat “suficientment actiu combatent els efectes d’aquesta repressió i de les retallades de drets civils i polítics”. En aquest sentit, ha afegit que la Generalitat segueix sent acusació en molts processos judicials contra la dissidència política i ha qüestionat la capacitat de direcció de la conselleria d’Interior del cos de Mossos d’Esquadra.

13 de juny de 2019