La CUP del Vendrell contrària a l’ERO a la ràdio i televisió locals

Nacional

Considera que és una mesura innecessària i arbitrària, que ni tan sols estava prevista al Pla d’Ajust aprovat pel consistori fa un mes, i que […]


Considera que és una mesura innecessària i arbitrària, que ni tan sols estava prevista al Pla d’Ajust aprovat pel consistori fa un mes, i que realment té per objectiu limitar la pluralitat informativa del mitjà de comunicació local.

Fa uns dies ha sortit a la llum la intenció, per part del govern de l’Ajuntament (PSC, CiU, PP i ERC), de realitzar un ERO a la plantilla de RTV El Vendrell, que patiria una reducció d’un 25% de la jornada laboral i dels sous. S’ha de dir que aquesta empresa municipal està formada únicament per 17 treballadors i treballadores que majoritàriament tenen sous mileuristes.

En una roda de premsa, realitzada aquest dilluns, la CUP del Vendrell ha manifestat el seu rebuig total a aquesta mesura, que considera innecessària i arbitrària.

L’organització independentista lamenta que un cop més es faci pagar als treballadors i treballadores per una situació que no han provocat. Recorden que els responsables de la lamentable situació econòmica del consistori són els mateixos que encara el gestionen i que són qui han decidit aquestes retallades.

De la mateixa manera, consideren que aquesta mesura s’ha realitzat de forma poc transparent i d’amagat, i recorden que l’equip de govern sempre havia dit que l’estalvi en la despesa, relacionada amb els salaris de la plantilla de la corporació, es faria no cobrint les places de les futures jubilacions.

Des de la CUP també han denunciat que, en el Pla d’Ajust aprovat fa un mes, no es contemplava realitzar cap mesura en aquest sentit. De fet, exposen que un informe d’intervenció penjat a la web de l’Ajuntament, i que acompanyava aquest Pla, diu textualment, en la seva pàgina 14: “Regulación del régimen laboral y retributivo de las espmresas públicas (…) Esta medida se ha dejado sin contenido por diferentes razones, por una parte las empresas con capital 100% municipal pertenecientes al Ayuntamiento del Vendrell no tienen una carga de personal significativa en comparación con su volumen de negocio (…)”. Rubén Suan es preguntava “quantes mesures més, que no apareixen al Pla d’Ajust, ens està amagant l’equip de govern?”.

La candidatura independentista considera que l’estalvi que proporcionarà aquest ERO serà mínim i proposa altres mesures. Per un costat creu que s’hauria de treballar per millorar els ingressos de l’entitat, per exemple en concepte de publicitat, aspecte que històricament sempre s’ha descuidat.

També demana que el consistori ha d’apostar pel mitjà de comunicació públic, com la ràdio i televisió locals, i deixar de realitzar aportacions econòmiques a mitjans provats com l’Opció i el Diari del Baix Penedès. En aquesta línia, també reclama que deixi d’editar la revista Plaça Vella, que considera un “pamflet al servei dels partits polítics amb representació municipal” i que al pressupost municipal encara es destinen 30.000€.

De la mateixa manera també demanen la supressió de l’actual figura de Director de l’ens, càrrec de confiança escollit per l’equip de govern. Des de la CUP es considera que “ens podríem estalviar aquest sou” i proposa que s’escolleixi aquest càrrec entre les diferents persones que actualment hi treballen. Consideren que que la ràdio i televisió s’ha de gestionar amb principis periodístics i no “segons el color polític que ha designat aquest càrrec”.

La CUP recorda que si s’eliminessin les dietes que els regidors i regidores cobren per assistir als plens, tal com fa temps que demana, l’Ajuntament s’estalviaria gairebé el doble que amb aquesta retallada de sous. De fet apunten que amb el que ingressen el senyor Benet Jané i Jaume Domingo en aquest sentit gairebé s’aconseguiria el mateix estalvi.

Des de l’organització municipalista es considera que aquest ERO persegueix un altre objectiu, que no és altre que limitar la pluralitat d’aquest ens municipal. Recorden que RTV El Vendrell és l’únic mitjà de comunicació, a nivell local i comarcal, que cobreix tot allò que passa i que aquest punt molesta a l’actual equip de govern ja que també apareixen notícies que no són favorables als seus interessos. En aquest sentit apunta que, amb la reducció del 25% de la jornada laboral prevista a l’expedient de regulació, serà impossible mantenir aquesta pluralitat.

5 de juny de 2012