La CUP de Vilanova participa per primer cop a un Consell d’Administració del Consorci de l’Eixample Nord

Nacional

Per fi! Després de quatre anys de l’existència del Consorci de l’Eixample Nord (format per l’Ajuntament i l’Institut Català del Sòl), la CUP ha pogut […]


Per fi! Després de quatre anys de l’existència del Consorci de l’Eixample Nord (format per l’Ajuntament i l’Institut Català del Sòl), la CUP ha pogut assitir a un dels seus consells d’administració. Estar presents o no a aquest ens no és poca cosa, ja que es tracta de l’organisme que té les competències urbanísitques sobre les més de 105 hectàrees que té el sector Eixample Nord. El Consorci en marca els tempos, els criteris, les prioritats, etc. L’Eixample Nord és el sector més gran de la ciutat que queda per desenvolupar, una autèntica ciutat dins la ciutat, i la CUP volem ser-hi presents i seguir-li els passos ben d’aprop perquè els tempos urbanístics de l’Eixample Nord els marqui la demografia i les necessitats de la ciutat i no els interessos polítics o econòmics de torn.

En el consell d’avui, a part de la protocolària renovació de càrrecs (ja que era el primer des de les passades eleccions municipals) cal destacar la informació rebuda sobre les negociacions que està duent a terme l’INCASOL amb Subirats Berenguer, l’empresa que té els drets de construcció a la Platja Llarga i que van ser repercutits a l’Eixample Nord per poder conservar-la. Les negociacions van en el sentit d’allargar el conveni per retardar el màxim la compensació d’aquests drets a l’Eixample Nord, mentre per altra banda se li van concedint drets en d’altres municipis on hi ha processos d’urbanització de l’INCASOL més avançats com a compensació.

www.vngeixamplenord.cat

1 de desembre de 2011