David Fernández: “Voteu a qui més odien, feu un vot antifeixista a la CUP”

Congreso

L’exdiputat de la CUP crida a votar el 23J a “les antifeixistes, feministes, socialistes ecologistes, internacionalistes i independentistes” perquè son “el que més odia la […]


L’exdiputat de la CUP crida a votar el 23J a “les antifeixistes, feministes, socialistes ecologistes, internacionalistes i independentistes” perquè son “el que més odia la ultradreta” en un moment que qualifica de “canvi d’època”

La gira campanya de la CUP arriba al Baix Llobregat. En un acte a la ciutat natal de la seva número 2 per Barcelona, Laure Vega, la formació anticapitalista aplega un centenar de persones a Sant Boi de Llobregat reivindicant-se com a vot antifeixista i independentista.

David Fernández ha assegurat que el país es troba davant d’un “canvi d’època” en comptes d’un “canvi de cicle polític” perquè l’avenç de l’extrema dreta forma part d’una “dinàmica reaccionària internacional”, que apunta que es dona des de fa temps al món. L’exdiputat ha apel·lat al vot útil antifeixista que representa la CUP perquè és “tot allò que odia més l’extrema dreta” mentre afegia que “la democràcia està en joc cada dia, no el 23J” instant a la força de la mobilització. Per Fernández “l’esquerda al règim continua oberta i ho continuarà estant el dia següent de les eleccions”, referint-se a “la força té un país” amb el 80% de la població a favor del dret a l’autodeterminació i un 81% contra la repressió. La batalla és si guanyaran aquelles més retrogrades, més opressores; o guanyaran les més solidàries, les més cooperadores i les més transformadores. I l’hem de guanyar les segones”, ha finalitzat.

La candidata per la CUP a les corts espanyoles, Laure Vega, ha situat com objectiu del partit que “la vida estigui al centre en comptes de la l’odi” sent conscients que “cal ser-hi”, en referència al Congrés, per “plantar-los cara”, ha insistit. Vega ha criticat les paraules de Batet sobre que “la població general no té problemes per pagar els lloguers” i les recents declaracions de ministra Montero obrint la porta a jubilar-se als 70 anys. “Dir això és viure desconnectada de la realitat de la gent, a Sant Boi tenim una esperança de vida de 75 anys”, ha sentenciat. La número 2 ha instat així a anar a les urnes el 23 de juliol perquè “els poderosos” i qui viu a barris com Sarrià voten cada dia” en relació a l’abstenció més elevada a barris populars en comparació a barris rics.

Amb aquest acte la CUP enfila el seu acte central de campanya, divendres, a Barcelona amb Mireia Vehí, Albert Botran i, de nou, Laure Vega a les 19h al barri de Gràcia, així com un cap de setmana amb Consell Polític a Cardedeu i més actes de campanya a Granollers i Mataró

13 de juliol de 2023