“Defensem la terra”, el lema de campanya de la CUP pel 12M 

Nacional, Parlament

Els anticapitalistes asseguren que “davant el model de Foment, Patronal i l’Estat” la població ha de decidir “en quin país vol viure i quina terra defensa”


La CUP concorrerà les eleccions sota el lema “Defensem la terra” i de segon lema “Un Altre País és Possible”. Ho han fet públic avui en una roda de premsa on han explicat que “defensar la terra significa defensar el país” davant Foment, Patronal i l’Estat a qui critiquen que el seu “model és el d’abaixar impostos els rics”. Per això, han assegurat que a les properes eleccions la població ha d’escollir: “Estem començant a decidir a quin país volem viure, quina terra defensem. El 12 de maig estem començant a decidir allò que realment és fonamental”, en paraules de la candidata per Barcelona, Laure Vega. 

En la compareixença Vega ha explicat que quan la “CUP parla de ‘Defensar la Terra’ no ho fa diu “d’un replegament ni una nostàlgia sinó d’una resposta afirmativa al futur i al país que volem”. En aquest sentit, ha assegurat que pels cupaires aquestes eleccions la població haurà de decidir si vol un país que aposti per la cronificació de la pobresa o la Renda Bàsica Universal,  que aposti per la monarquia o una República “on la sanitat i l’educació siguin els vertaders macroprojectes i no el Hard Rock o els Jocs Olímpics” o finalment un país “on l’aigua no sigui pels turistes rics sinó per allò fonamental per viure”.

Per tot plegat, els anticapitalistes han fet una crida a mobilitzar-se aquest cap de setmana en les manifestacions del territori:  “I com sota les llambordes hi ha la terra i sabem que la política es fa des de les institucions i des dels carrers, aquest, dissabte i diumenge sortirem tant a Girona per la defensa del riu i del territori com a Barcelona per la defensa d’una sanitat pública i de qualitat”, ha sentenciat Vega.

Un missatge a Pere Aragonès: “La conselleria pel català és necessària, però insuficient”

En relació amb la proposta de la conselleria pel català els cupaires han dit que els sembla “una bona proposta” però que els “genera certs dubtes”. La candidata per Barcelona, Laia Estrada, ha assegurat que perquè aquesta “sigui efectiva caldria dotar-la dels recursos necessaris, tenir autoritat política i actuació sobre la resta de conselleries” i ha recordat que la candidatura de Guanyem Girona, ha impulsat la primera regidoria de llengua del país. Malgrat tot, Estrada ha avisat que amb aquesta conselleria “no n’hi ha prou” i ha instat a ERC a plantar cara a la imposició del castellà a les escoles: “Cal derogar l’acord que van fer amb PSC, Junts i Comuns l’any 2022 per introduir la vehicularitat el castellà a les escoles. És un greu error que ha fracassat estrepitosament perquè ni ha aturat el degoteig de sentències contra les escoles ni ha servit per millorar la presència del català a les aules”.

5 d'abril de 2024