La diputada Mireia Vehí està sent deportada de Turquia

Nacional

La diputada de la CUP Mireia Vehí i l’activista feminista Maria Juez, de Justa Revolta, que l’acompanyava estan sent deportades ara mateix de Turquia. Mireia Vehí i […]


La diputada de la CUP Mireia Vehí i l’activista feminista Maria Juez, de Justa Revolta, que l’acompanyava estan sent deportades ara mateix de Turquia. Mireia Vehí i la seva companya viatjaven ahir de Barcelona a Diyarbakir, la capital del Kurdistan turc, per a participar a les marxes del 8 març que organitzava el moviment feminista kurd. Formaven part d’una àmplia delegació internacional on també hi participen, per exemple, l’eurodiputat i fundador de Podemos, Miguel Urban, entre d’altres eurodiputats.

En arribar ahir a l’aeroport d’Istanbul, a les 6 de la tarda, van ser retingudes i amenaçades amb violència al demanar fer una trucada per informar de la seva situació. No ha estat fins fa pocs minuts que han pogut comunicar-se per informar a les seves famílies que estaven sent deportades en un vol de Turkish Airlines que arriba al Prat a les 4 de la tarda. La diputada Eulalia Reguant, entre d’altres persones de la CUP, aniran a rebre-les.

Des de la CUP restem a l’espera que arribin sanes i estalvies per reclamar al govern català i a l’Estat que prenguin les corresponents mesures davant Turquia per demanar explicacions. Cap de les dues activistes havia estat mai abans al Kurdistan ni a Turquia. També estem en contacte amb l’ambaixada espanyola d’Ankara.

5 de març de 2016