Ni estatuts ni constitució, Independència !

Nacional

Avui, 11 de setembre del 2003, les Candidatures d’Unitat refermem el compromís i la voluntat de lluita. Des de poble, viles i ciutats, avui, com […]


Avui, 11 de setembre del 2003, les Candidatures d’Unitat refermem el compromís i la voluntat de lluita. Des de poble, viles i ciutats, avui, com cada dia de l’any, construïm la Unitat Popular per avançar vers la independència.

Independència per donar resposta a aquesta profunda involució que patim: En l’exercici de les llibertats i els drets fonamentals de les persones i els pobles. Ja que amb la coartada dels fets de New York d’avui fa dos anys, l’emperador Bush i els seus aliats insisteixen fins l’embogiment en les seves obessessions de domini, espoliació, destrucció i en guerres de tota mena. A l’Iraq, a Palestina i arreu.

Independència també per posar aturador a les polítiques dels Estats espanyol i francès. Estats que amb els sectors econòmics dominants, intensifiquen les seves polítiques de creixement no sostenible i de destrucció del medi natural, de precarització laboral, de privatització de sectors públics, d’espoliació fiscal, de retallada de llibertats polítiques i augment de la repressió i de negació sistemàtica dels nostres drets nacionals. Aquesta política, la dels Estats espanyols i francès, és, en el fons i en la forma, antidemocràtica.
Mentrestant, les opcions polítiques no fan més que presentar-nos nous estatuts d’autonomia que només faran perpetuar aquesta situació. Mai es parla, però, del projecte de Constitució Europea ­ que no depara res de bo pel que fa al reconeixement de la identitat, la cultura i els drets nacionals dels pobles sense Estat. Demanem la independència, també, per desmarcar-nos del model de construcció europea; estatal i capitalista.

Més enllà de posicionaments i preferències electorals, totes les persones que no renunciem a l¹exercici dels nostres drets i llibertats, hem d¹assumir que estem en un d’aquells moments en que cal que ens apleguem per fer front al mal govern. Fer front al mal govern espanyol, al mal govern francès, i al mal govern de l¹Europa dels Estats. Cal fer front al mal govern per reivindicar, sense subterfugis, l¹exercici del dret a l’autodeterminació, que és el dret a triar lliurement el nostre futur polític com a nació, en un marc solidari i igual amb la resta de nacions. Dret, en definitiva, que tenim a la independència.

I les CUP treballem amb aquesta intenció. Donem suport als organismes i insitucions pròpies, per distanciar el pol de presa de decisions dels organismes oficials ideats pels estats francès i espanyol. I per apropar-los al poble, al conjunt de catalans i catalanes.

Seguim al peu de canó. En les mobilitzacions i les iniciatives en lluita per la llibertat i per la terra. Visca la Terra ! Independència i Socialisme ! Països Catalans, 11 de setembre de 2003

29 d'abril de 2015