Èxit en les mobilitzacions contra la sentència del Suprem i en defensa del català a l’ensenyament

Nacional

A Barcelona, a l’entorn de cinc-centes persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume, sota una tímida pluja.  La mobilització havia estat convocada inicialment […]


A Barcelona, a l’entorn de cinc-centes persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume, sota una tímida pluja. 

La mobilització havia estat convocada inicialment per la CUP de Barcelona, però aquesta tarde s’ha afegit Reagrupament. Recordem que aquest migdia, desenes persones s’han concentrat davant del Parlament durant l’acte  d’investidura del nou president la Generalitat del Principat. Ahir també es van concentrar 500 persones a la plaça de Sant Jaume

A Girona, més de 300 persones s’han concentrat aquest vespre a la plaça del Vi, responent a la convocatòria de la CUP en motiu de les tres sentències que va emetre ahir el Tribunal Suprem espanyol i que posen en perill l’actual model d’immersió lingüística català. Durant la concentració s’han sentit càntics a favor de la independència dels Països Catalans i en defensa de l’actual model d’immersió en l’ensenyament.

La concentració va ser convocada inicialment ahir per la CUP de  Girona, però durant el dia d’avui s’hi han adherit les  organitzacions juvenils Maulets i Avalot-Joves d’UGT, i també ha comptat amb la participació de membres del sindicat de mestres USTEC i del d’estudiants SEPC. En l’acte s’hi han aplegat, a més, representants de diverses formacions polítiques, culturals i sindicals. Les intervencions fetes han estat a càrrec d’Anna Pujolàs (mestra i membre de la CUP de Girona), Toni Rico (professor i membre de la CUP de Girona), Xavier Díez (mestre i membre d’USTEC) i Jordi Alemany (estudiant i membre del SEPC).

 

Mig centenar de persones es va concentrar aquest dijous al vespre davant de l’Ajuntament de Banyoles per mostrar el rebuig contra la triple sentència. Malgrat la puja, els manifestants es van aplegar a les vuit del vespre al carrer Indústria amb cartells on es podia llegir ‘Volem viure plenament en català’. Al seu torn, van corejar càntics com ‘A l’escola, en català’ o ‘Contra la sentència, independència’.

 

A Celrà, més de 50 persones s’han manifestat a la plaça de l’Ajuntament, i l’acte ha culminat amb la lectura del manifest a càrrec del regidor de la CUP a la localitat, Dani Cornellà.

 

A la Plaça Paeria de Lleida, la CUP i l’Assemblea de Joves han aplegat unes 250 persones en defensa de la immersió lingüística a les escoles i contra les imposicions, sota el lema ‘Defensem el català a les escoles: insubmissió i independència’. La CUP valora molt positivament la resposta ciutadana donat el caràcter d’urgència de la convocatòria i crida a la mobilització al conjunt dels catalans i catalanes, així com a les institucions del país a les que exigeix que es declarin insubmisses a les imposicions i no acatin les sentències.

 

A L’Hospitalet de Llobregat, més de 50 persones s’han concentrat davant de l’Ajuntament, sota els crits de ‘immersió és cohesió’, i ‘a l’escola en català’, ciutadanes i ciutadans que s’han afegit a la convocatòria de la CUP han protestat contra aquest nou atac al català i als Països Catalans, que pot suposar l’inici del trencament de la cohesió social a les escoles i a la societat en general.

 

A Berga un centenar de persones s’han concentrat a la Plaça Sant Pere, tot i la intensa pluja que queia s’han desplegat dues pancartes, una de la CUP i una altra amb el lema ‘Prou atacs al català. Independència’. La regidora de la CUP Anna Maria Guijarro s’ha mostrat satisfeta per la participació i ha assegurat que esperen ‘un posicionament polític en contra d’aquesta sentència’ i, si cal, aposten per ‘desobeir i desacatar’ la decisió del tribunal.

 

A Mataró, més de 250 persones s’han concentrat a davant de l’ajuntament de Mataró a favor de la immersió en català a les escoles. La mobilització ciutadana s’ha plantejat com a una resposta a les sentències del Tribunal Suprem espanyol que imposen el castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes. A la concentració s’han desplegat pancartes de la CUP, de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i de Maulets; s’han escoltat crits com ‘immersió és cohesió’, ‘contra la sentència, independència’ o ‘a l’escola en català’.

 

Des de la CUP de Mataró es valora com a un èxit la convocatòria, que ha estat simultània arreu del país, però entenen que no n’hi ha prou i que cal seguir endavant amb la mobilització. ‘La passivitat i la resignació del govern autonòmic sortint (Montilla) i de l’entrant (Mas) ens obliga a mantenir la reinvindicació des del carrer com a garantia de què serà respectada la voluntat democràtica del poble a favor de la llengua catalana’, assegura la formació independentista

La CUP de Mataró manifesta que impulsarà una resolució al ple de l’Ajuntament de Mataró per rebutjar les sentències del Tribunal Suprem espanyol i fa una crida a la unitat a la resta de partits, entitats, sindicats de la ciutat perquè s’hi sumin. Alhora, considerem que cal respondre a aquest atac incrementant la mobilització popular al carrer, denunciant les febleses i els tacticismes dels polítics autonomistes, especialment de CiU i PSC.

‘Cal conscienciar i implicar tota la comunitat educativa, les mestres, els consells escolars, les AMPA i l’alumnat a favor de l’ús del català com a única llengua vehicular als centres educatius i donar suport explícit a la insubmissió dels docents davant la imposició del castellà a les escoles’ remarca la CUP de Mató.  Finalment, constata, que ‘altre cop, que no poden esperar res de l’Estat espanyol i que l’únic camí passa per la independència dels Països Catalans’

 

La Plaça de la Font de Tarragona s’omple per defensar l’ensenyament en català

 

 

Més de tres-centes persones s’han concentrat davant l’Ajuntament Tarragona per fer sentir la seva veu, en contra de les darreres sentències del Tribunal Suprem. L’acte, presidit per una estelada i una pancarta amb el lema “Una nació: Països Catalans, Una llengua: elcatalà!”, ha estat convocat per l’Assemblea de Joves La Guspira, la CUP, Endavant OSAN, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, i Plataforma per la Llengua. 

 

L’acte, que ha començat puntualment, ha transcorregut en un ambient d’indignació i desconcert. Nombroses senyeres estelades poblaven la concentració, així com banderes d’algunes de les organitzacions convocants. En la seva intervenció, Santi Fortuny, militant d’Endavant, haposat l’èmfasi en destacar que aquesta no és una agressió aïllada, sinó que és un embat més en el pols que manté l’Estat espanyol per dissoldre la cohesió nacional del nostre país i la identitat nacional catalana.

 

Segons argumentava, aquesta nova invasió en les competències catalanes, fa palès altre cop que l’autodeterminació del Poble Català és l’única via que pot garantir la supervivència del nostre País, i més quan l’autonomisme ja ha rebut el seu cop de gràcia amb la darrera sentència del Tribunal Constitucional contra l’estatut. “Malgrat que partits constitucionalistes com PP i Ciutadans, tenen una representació minoritària al Parlament, la condició clarament antidemocràtica d’aquest estat, possibilita que s’apliquin un rere l’altre els seus postulats.” Contínues ovacions interrompien el discurs que acabat amb un contundent “Ni França, ni Espanya, Països Catalans!”.

 

 

A Manresa, unes quatre-centes persones s’han aplegat aquest dijous a la plaça Major de Manresa per a manifestar-se contra les tres sentències del Tribunal Suprem espanyol contra la immersió lingüística a les escoles catalanes i l’obligatorietat d’introduir el castellà com a llengua vehicular als centres educatius. La convocatòria, que originàriament era de la CUP i els JEI, ha anat rebent les adhesions d’altres formacions polítiques –Esquerra, Solidaritat i Reagrupament- i plataformes –Manresa Decideix- i ha aplegat a davant de l’Ajuntament nombroses persones d’altres entitats vinculades amb la cultura catalana i l’ensenyament.

 

Després d’un agraïment i una breu introducció de Josep Peraire de les CUP, el portaveu de Manresa Decideix, Josep Camprubí, ha fet la lectura del manifest en que es mostrava el malestar contra la intromissió, altra vegada, de la justícia espanyola en les lleis catalanes. La lectura del manifest ha anat seguida d’aplaudiments i el cant dels Segadors ha clos ja concentració, segons informa Nació Digital

 

 

A Sabadell Estelades, senyeres i pancartes reivindicatives han presidit la concentració organitzada per la CUP a Sabadell. Pau Comelles, de la CUP, ha estat l’encarregat de llegir el manifest a les escales de l’església de la Puríssima que portava per lema Per la llengua: insubmissió! Contra la sentència: independència! El document ha fet una crida a no acatar la sentència del constitucional. “La sentència que obliga la Generalitat a reintroduir el castellà com a llengua vehicular a les escoles del Principat suposa un greu i perillós retrocés democràtic que és intolerable”  i afegia “que no hem d’acatar”. Així, assegura que plantar cara vol dir insubordinació i insubmissió i “desacatar les lleis i el marc constitucional”. En el manifest no hi han faltat crítiques als partits polítics catalans: “Això vol dir desemmascarar tota la classe política catalana, covarda, que no vol altre cosa que l’encaix a un estat caduc, antidemocràtic i anticatalà”. Alhora, el text també denuncia “estem farts del vostre botiflerisme perenne, de les vostres promeses de concerts econòmics impossibles que no sobreviuen ni a la nit electoral”.

 

Així, la CUP també ha demanat mantenir la socialització dels nouvinguts a través de la llengua catalana o “aturar els intents de potenciar una guerra lingüística i la divisió de la nació per raó de la llengua que es parla”. Per tot això, la lectura del manifest ha acabat amb cants d’independència i amb un cant improvisat dels Segadors que ha ressonat entre els edificis de la plaça Sant Roc. Font: Radio Sabadell

A Vilafranca del Penedès Centenars de persones han participat aquest dijous en una concentració de rebuig a les sentències del Tribunal Suprem espanyol que obliguen la Generalitat de Catalunya a fer servir també l’espanyol com a llengua vehicular a les escoles. La concentració havia estat convocada a través d’una moció presentada dimecres per CiU, CUP i ERC, amb els vots de tots els partits polítics excepte el PP, ja que el seu regidor no havia assistit al ple.

En la concentració, Glòria Valeri, síndica de greuges municipal, ha llegit un manifest a favor del sistema català d’immersió lingüística i en contra de l’ofensiva judicial que pateix la llengua catalana. L’acte ha acabat amb amb la lectura d’un poema de Salvador Espriu a càrrec de la poetessa Sílvia Amigó i el cant del Segadors. Els únics crits que s’han sentit durant l’acte han estat a favor de la independència i visques a Catalunya. Font: Som Vilafranca

A Vic, unes 300 persones s’han concentrat avui al vespre a la plaça Major de Vic, davant de l’Ajuntament, seguint la convocatòria d’Ômnium Cultural, Candidatura d’Unitat Popular i Reagrupament Independentista, contra la sentència del Tribunal Suprem espanyol sobre l’ús del castellà a l’ensenyament al nostre país

Malgrat la pluja que ha caigut durant alguns estones de l’acte, han tingut lloc dos parlaments, que han estat acollits amb crits a favor de la independència de Catalunya, segon informa Nació Digital

Font: Llibertat.cat

26 de desembre de 2010