La CUP incorpora Toni Guiao i suma el suport de Revolta Global a Mataró

Nacional

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista (RG-EA) i la CUP arriben a un acord a la ciutat de Mataró en base a les seves coincidències en un ampli […]


Revolta Global-Esquerra Anticapitalista (RG-EA) i la CUP arriben a un acord a la ciutat de Mataró en base a les seves coincidències en un ampli espai de l’esquerra transformadora i rupturista. Entenem aquest acord en clau municipalista i obert a diverses sensibilitats d’esquerres. Ambdues formacions entenem que l’alternativa municipal de la CUP de Mataró és una opció consolidada que respon a una dinàmica que va  més enllà de l’àmbit estricte de l’esquerra independentista i que permet compartir el projecte a organitzacions i  sectors independents provinents d’altres cultures polítiques  com és el cas de RG-EA.  Els termes inicials d’aquest acord contemplen la  presència de Toni Guirao, militant de RG-EA, a  la llista municipal de la CUP i la visualització de RG-EA en tant que organització política  que dóna suport a la candidatura.

La CUP de Mataró celebrem el suport de RG-EA i la incorporació de Guirao, ja que és una persona llargament implicada en el teixit associatiu, impulsor de la solidaritat amb el Sàhara Occidental i que, de ben segur, enriquirà el discurs d’esquerres i les propostes programàtiques.

Ara bé, més enllà de la cita electoral, entenem que aquest és un pas important per a la construcció a la nostra ciutat d’un espai polític crític i rupturista, independentista i d’esquerres, que doni respostes enfront a les retallades de drets socials i nacionals i que impulsi la conscienciació, la mobilització i l’autoorganització popular.

Finalment, de cara a les municipals de 2011, estenem la mà a totes persones i col•lectius amb sensibilitat d’esquerres i independentista de la ciutat i els emplacem a fer pinya amb la CUP de Mataró.

Mataró, 27 de desembre de 2010

27 de desembre de 2010