La Garriga: «Que la crisi la paguin els rics»

Nacional

La crisi capitalista s’aguditza: milers de treballadors i treballadores estan veient perillar el seu lloc de treball, d’altres ja han perdut la feina i se […]La crisi capitalista s’aguditza: milers de treballadors i treballadores

estan veient perillar el seu lloc de treball, d’altres ja han perdut la

feina i se sumen a un atur en constant augment, s’està reduint la

capacitat adquisitiva de la població treballadora, així com una

davallada progressiva del nostre benestar general.

Mentrestant, els principals responsables de la crisi (els bancs, les multinacionals i les grans constructores, entre d’altres) estan vetllant per mantenir els seus privilegis, colze a colze amb la màfia política, de manera que les pèrdues recaiguin sobre les classes populars i que, a sobre, haguem de sufragar nosaltres el cost de la seva cobdícia especulativa. En altres paraules: socialitzem les pèrdues, privatitzem els guanys.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de la Garriga denunciem la complicitat de l’Estat capitalista espanyol del PSOE, en l’eliminació de les conquestes històriques i fonamentals del moviment obrer internacional, coparticipant en la Directiva Europea de les 65 hores, que amplia la jornada de treball i vulnera els drets socials i laborals més elementals.

També rebutgem la última cimera del G-20, ja que va ser una mostra infame de clientelisme a escala internacional, al posar-se de manifest que les principals elits polítiques del món estan al servei dels interessos de la minoria. Perquè refundar el capitalisme no significa res més que buscar les fórmules més adients per mantenir la injustícia, la misèria i la desigualtat social a què es veu sotmesa la major part de la població mundial. A més, les conclusions de la cimera tampoc van comportar cap novetat, sinó més aviat una absoluta reafirmació de l’ordre ja existent.

Finalment, ens solidaritzem amb el company Karim, militant de l’Assemblea de Joves i d’Endavant (OSAN) de Vilanova i la Geltrú, que fou detingut el passat dissabte 15 de novembre, acusat d’agredir a un agent de la policia antidisturbis en el context de la manifestació contra la cimera del G-20, que es va realitzar a la tarda al centre de Barcelona. Exigim la seva absolució i la retirada immediata dels càrrecs que pesen sobre seu.

Per aquests motius, demanem al Consistori del poble de la Garriga que es posicioni en contra de la Directiva i a favor del treball digne per a tothom, i fem una crida a la població garriguenca a participar en la manifestació d'aquest dissabte 29 de novembre contra les 65 hores i la crisi capitalista, a la Plaça Universitat a les 17:30

NO A L’EUROPA DEL CAPITAL!

SOLIDARITAT TREBALLADORS I TREBALLADORES ACOMIADADES!

KARIM ABSOLUCIÓ!

Candidatura d'Unitat Popular de LA GARRIGA

27 de novembre de 2008