Girona: Caminada contra la MAT

El diumenge 21 de desembre la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) organitza, en col·laboració amb la Plataforma No a la MAT, una caminada en defensa del […]
El diumenge 21 de desembre la Candidatura d'Unitat Popular (CUP)

organitza, en col·laboració amb la Plataforma No a la MAT, una caminada

en defensa del territori per copsar sobre el terreny l'impacte

ocasionat per les obres de la línia de Molt Alta Tensió i que

mitjançant una política de fets consumats els representants de

l'empresa Red Eléctrica de España (REE) ja han iniciat en el tram

comprès entre Sentmenat-Bescanó, amb el beneplàcit del govern

ecologista i d'esquerres de la Generalitat de Catalunya.


Caminada en Defensa del Territori, No a la MAT!

Per una Nova Cultura de l'Energia i el Territori

21 de desembre, 10 del matí, sortida des de la Rectoria de Vilanna (Bescanó)

El diumenge 21 de desembre la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) organitza, en col·laboració amb la Plataforma No a la MAT, una caminada en defensa del territori per copsar sobre el terreny l'impacte ocasionat per les obres de la línia de Molt Alta Tensió i que mitjançant una política de fets consumats els representants de l'empresa Red Eléctrica de España (REE) ja han iniciat en el tram comprès entre Sentmenat-Bescanó, amb el beneplàcit del govern ecologista i d'esquerres de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta caminada volem reivindicar una part del territori que estimem i respectem, un espai de la serralada pre-litoral enclavat en el terme municipal de Bescanó que indefectiblement patirà un impacte i degradació ambiental que afectarà indrets i persones.

Des de la CUP refermem el nostre rebuig a la construcció de la MAT i reclamem l'aturada total de les obres fins que el Tribunal Suprem i la Justícia europea dictin sentència sobre la il·legalitat de la línia de Molt Alta Tensió i fins que les administracions públiques demostrin la necessitat de la mateixa mitjançant estudis rigorosos i independents.

Així mateix refermem el nostre compromís amb una Nova Cultura de l'Energia, basada en l'estalvi i l'eficiència, la generació distribuïda, l'impuls de les energies renovables, la distribució democràtica i eficient de l'energia i unes noves pautes de consum que tinguin en compte les necessitats de les persones i la cura del territori.

En aquest sentit defensem que s'obri un espai de debat on es es tinguin en comte totes les alternatives i opinons i que finalment el procés culmini en una consulta popular sobre el model energètic i la necessitat de la mateixa línia.

Per tot això et convidem a caminar contra la MAT i en defensa del territori a Bescanó el proper diumenge 21 de desembre a partir de les 10 del matí. El recorregut tindrà una durada aproximada d'una hora i mitja, és apta per a tothom (incloses bicicletes). En acabat hi haurà una mica d'esmorzar per als/les participants.

12 de desembre de 2008