Girona: La CUP demana una gestió integral dels aparcaments del Campus del barri vell

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Girona ha posat en dubte que les 130 noves places anunciades per l'Ajuntament i la UdG hagin d'arreglar els […]La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Girona ha posat en dubte que

les 130 noves places anunciades per l'Ajuntament i la UdG hagin

d'arreglar els problemes de mobilitat a l'entorn del campus Barri Vell

de Girona. Demanen un pla per a la mobilitat en aquest sector i un

increment immediat del transport públic.

L'organització independentista recorda que ja abans de la incorporació del personal i els estudiants de la Facultat d'Educació hi ha greus problemes d'aparcament, tant per als veïns de la zona com per als usuraris de les instal·lacions universitàries. Segons la CUP, les 130 noves places -limitades a vehicles "autoritzats"- no posaran remei a l'actual situació. Recorden, a més, que la majoria d'estudiants de la UdG (més d'un 60%) provenen de fora de Girona i que l'ús dels vehicles privats constitueix una necessitat.

De les reiterades crítiques que han fet en els darrers anys la  CUP i d'altres organismes, la regidoria de mobilitat s'ha limitat a recomanar l'ús del transport públic.  S'obvia, però, que aquest és gairebé inexistent per a la majoria dels recorreguts que fan estudiants i personal. La CUP exigeix que les administracions públiques estudiïn la problemàtica i defineixin un pla integral, que tingui en compte l'increment real de visitants, les places d'aparcament disponibles, les freqüències de pas d'autobusos i la seva connectivitat amb d'altres transports (autobusos regionals i trens).

La CUP també critica l'opacitat amb què s'està gestionant el procés i, en conseqüència, demanarà tant a la UdG com a l'Ajuntament que expliquin públicament les condicions d'aquests nous aparcaments i el pla d'incentivació del transport públic.

21 de desembre de 2009