Girona: La CUP exigeix a l’Ajuntament que convoqui una Audiència Pública sobre les obres del TAV

Nacional

La CUP de Girona exigeix a l'Ajuntament que en el termini d’un mes convoqui una Audiència Pública sobre les obres del TAV. Si l'equip de […]


La CUP de Girona exigeix a l'Ajuntament que en el termini d’un mes convoqui una Audiència Pública sobre les obres del TAV. Si l'equip de govern no hi accedís, la candidatura iniciarà la recollida de signatures per tramitar una iniciativa formal

 Tal i com ja havia denunciat la CUP, les veus crítiques amb l’execució de les obres de l’arribada del TAV a Girona s’han intensificat durant els darrers mesos. Han augmentat les incomoditats i els greuges que està provocant aquest projecte en la ciutadania gironina. El tancament de comerços, la manca d’informació i les incògnites sobre el futur del projecte, els problemes de mobilitat, les molèsties als veïns, i la incapacitat de l’equip de govern per defensar els drets dels ciutadans i exigir a ADIF el compliment dels seus compromisos són manifestacions inequívoques d’un problema que està arribant a una situació límit.
 Per posar fi a l’atzucac en què es troba aquest tema, la CUP considera que és necessària la celebració d’una sessió pública per tractar la problemàtica, de tal manera que els representants del govern municipal donin explicacions davant la ciutadania, i perquè els veïns, comerciants i tots els col·lectius afectats o interessats, puguin expressar les seves demandes. Per la candidatura, la celebració d’aquesta sessió ha de servir per posar damunt la taula les principals afectacions, i per establir les bases per un acord ciutadà que minimitzi l’impacte negatiu d’aquest projecte a Girona. La CUP proposa que aquest acte es dugui a terme en forma d’Audiència Pública, una figura que preveu l’actual reglament de la participança del consistori gironí, i que culmini amb l’aprovació d’un Contracte per Objectius que fixi els compromisos que adquireixi l’equip de govern en el procés.
 Per a la CUP, és urgent la convocatòria d’aquesta sessió pública, especialment tenint en compte que les obres avancen –cada cop afecten més barris de la ciutat, i d’aquí poc es començarà a treballar a sota dels primers habitatges- i els greuges augmenten dia a dia. Per això, la candidatura emplaça l’equip de govern a convocar l’Audiència Pública en el termini d’un mes, a comptar des de la data d’aquesta comunicació pública (31 d'agost). En cas que l’Ajuntament no accedeixi a la petició, la candidatura iniciarà la recollida de signatures per tramitar una iniciativa formal per aconseguir la celebració de l’Audiència Pública.
31 d'agost de 2010