Arenys de Munt: el regidor de la CUP renuncia al 40% del seu sou perquè es destini a serveis socials

Nacional

Des del passat mes de juny, en Josep Manel Ximenis, regidor de la CUP, ha renunciat a cobrar el 40% de l’import que li correspon […]


Des del passat mes de juny, en Josep Manel Ximenis, regidor de la CUP, ha renunciat a cobrar el 40% de l’import que li correspon cobrar com a càrrec electe, perquè l’Ajuntament el destini a prestacions socials.

Des de la CUP entenem que en un context de greu crisi econòmica, amb moltes persones a l’atur, amb moltes famílies amb serioses dificultats per arribar a final de mes, els representants d’aquests ciutadans han de ser i han de donar exemple i haurien de renunciar a la totalitat o a una part de l’import que reben com a representació d’aquests ciutadans. No podem oblidar que aquests imports surten del que acaben pagant aquests ciutadans per la via d’impostos municipals, en un moments de forta penúria econòmica tant familiar com municipal.
Va ser en aquest sentit que la CUP va presentar al Ple del passat juny, una moció per demanar una reducció dels sous de tots els càrrec electes d’un 20%. Malgrat la delicada situació econòmica de l’Ajuntament i de moltes famílies, aquesta moció només va ser votada a favor pel representant de la CUP i pels regidors socialistes. La resta o es van abstenir o varen votar en contra i, malauradament, aquesta moció no va ser aprovada.
Us volem recordar que des del mes d’octubre del 2008 el nostre regidor ja havia renunciat a un 20% del seu sou. Ara renuncia a un nou 20%, fet que, acumulat, arriba a un 40%.
Des de la CUP ens hauria agradat que el nostre exemple hagués estat seguit per la resta de grups municipals, amb reduccions importants, tal com hem fet nosaltres. Som conscients que es tracta d’actes simbòlics ja que la reducció d’un 20% o d’un 40% del sous dels regidors no hauria arreglat les depauperades arques municipals, però hauria representat un apropament a tots aquells vilatans que, ara, ho estant passant malament, tal com han fet molts altres ajuntaments del nostre País.
 
Assemblea de CUP d’Arenys de Munt
Setembre 2010
31 d'agost de 2010