Girona: La CUP felicita les treballadores de la neteja per l’acord de subrogació

Nacional

La CUP critica l'actuació de Martinoy com a representant del govern. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona fa pública la seva felicitació a les […]


La CUP critica l'actuació de Martinoy com a representant del govern. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona fa pública la seva felicitació a les treballadores de la neteja de la Generalitat, que després de passar més d'un més acampades davant la seu de la Generalitat en protesta per la seva situació laboral, han arribat a una entesa amb la Delegació del Govern a Girona.

A parer de la formació política, l'acord que assegura la seva subrogació és fruit de la tenacitat exemplar que han mostrat durant totes aquestes setmanes, que ha obligat el delegat del Govern a reconsiderar la seva posició.

Tanmateix, la CUP denuncia l'actitud de les tres forces polítiques que governen a la Generalitat (PSC, ICV-EUiA i ERC) i, en concret, el delegat del Govern a Girona Jordi Martinoy, que tot i conformar un govern autoanomenat d'esquerres, van pretendre incomplir el conveni de la neteja i negar la subrogació a les treballadores; i han deixat passar més de 40 dies de mobilitzacions continuades per part de les treballadores fins a facilitar un acord.

La CUP també recrimina la posició de l'Ajuntament de Girona, especialment els primers dies, que va enviar la policia municipal a intentar aturar l'activitat reivindicativa de les companyes en lluita i no ha defensat com hauria estat necessari les seves reivindicacions.

Així, la candidatura reafirma el seu compromís amb els drets laborals de les treballadores i treballadors gironins, i advoca per la solidaritat i la fermesa per part de les capes populars per fer front a l'actual situació econòmica.

16 de juliol de 2010