Girona: La CUP organitza una xerrada sobre les consultes populars amb Ximenis, Titot i Bilbeny

Nacional

El proper dijous, 22 d'octubre a les 7 del vespre a la Farinera, seu d'El Punt, tindrà lloc una xerrada debat organitzada per la CUP […]El proper dijous, 22 d'octubre a les 7 del vespre a la Farinera, seu d'El Punt, tindrà lloc una xerrada debat organitzada per la CUP de Girona per tractar i analitzar el procés de consultes populars per la independència dels Països Catalans  que es va iniciar el passat 13 de setembre a Arenys de Munt. Des de llavors nombrosos municips s'han afegit a la iniciativa i avui ja són més d'una cinquentena els que ha anunciat consultes populars. Xerrada-debat amb: Josep Manel Ximenis (Regidor de la CUP a Arenys de Munt, Jordi Bilbeny (Historiador i membre del MAPA), Francesc Ribera "Titot" ( músic i membre de la CUP de Berga).


La Candidatura d'Unitat Popular de Girona ha organitzat  una conferència que pretén aprofundir en el tema de les consultes populars. La xerrada, que duu per títol "De la consulta a la independència", comptarà amb els parlaments de Josep Manel Ximenis, regidor de la CUP d'Arenys de Munt i membre del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA) -entitat organitzadora de la consulta d'Arenys de Munt-; Jordi Bilbeny, historiador, membre del MAPA i militant de la CUP, i Francesc Ribera "Titot", músic i membre de la CUP de Berga, població que ja ha aprovat la moció de la CUP per tal de convocar una consulta popular. La xerrada-debat "De la consulta a la independència" tindrà lloc el proper dijous 22 d'octubre a les 7 del vespre a l'edifici de la Farinera de Girona. Tots tres ponents explicaran la seva experiència com a impulsors de consultes populars i analitzaran el paper de la CUP en el procés. Aquest acte és especialment important atès l'auge que està vivint la convocatòria de consultes independentistes en multitud de poblacions catalanes gràcies a la iniciativa de la CUP, que va presentar la moció a l'ajuntament d'Arenys de Munt i va encendre la flama de les consultes. Això ha possibilitat que dia rere dia més poblacions dels Països Catalans es vagin sumant a la convocatòria de consultes populars per la independència.

Malgrat que un gran ventall d'organitzacions s'han sentit atretes per la convocatòria de referèndums, la CUP és l'única organització de totes les que s'han afegit al carro de les consultes que lluita perquè el dret a l'autodeterminació inclogui el conjunt de la nació catalana i perquè es rebutgi formar part de la Unió Europea. L'exemple n'és Berga, que gràcies a la moció presentada per l'organització independentista ha aconseguit que la pregunta que es faci sigui "Està vostè d'acord que els Països Catalans es constitueixin en un estat lliure, independent i democràtic?". Per contra, la pregunta que defensen la resta d'organitzacions, entitats i partits polítics és: "Està d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?".

20 d'octubre de 2009