Girona: La CUP proposa millores de mobilitat a l’aparcament de Vista Alegre

Nacional

Dia rere dia son moltes les persones que entren a la ciutat de Girona per a treballar-hi. Es tracta de gent que no tenen la […]


Dia rere dia son moltes les persones que entren a la ciutat de Girona per a treballar-hi. Es tracta de gent que no tenen la seva residència a Girona però hi tenen la feina. Davant d’aquest fet es fa evident la necessitat de tenir espais on encabir tot aquest alt volum de vehicles provinents de fora.

Des de la CUP hem apostat sempre perquè les grans zones d’aparcaments s’han de situar a les afores de la ciutat i han d’estar connectats amb el centre mitjançant el transport urbà. D’altra banda, Girona està tendint últimament a eliminar les zones d’aparcament gratuït per ser substituïdes per zones d’estacionament limitat(zones blaves). Aquest fet comporta moltes vegades que els residents d’aquell barri tinguin dificultat per trobar un lloc on aparcar el seu vehicle.

Un d’aquests barris que tenen mancança d’aparcament, a part de l’eixample on l’aparcament gratuït és del tot insuficient pel gran nombre de gent que hi viu, és el barri de Vista Alegre on hi ha un gran solar per aparcar-hi just a sobre d’ on hi havia l’antic camp de futbol. En una recent trobada amb els representants dels veïns se’ns manifesta que l’associació està molesta per la poca sensibilitat mostrada per l’ajuntament per tal de millorar aquest equipament, un dels pocs dels que disposa el barri. Al problema del seu mal estat s’hi afegeix que molt sovint està ocupat per cotxes privats d’agents que treballen a la comissaria dels mossos i que durant tot el dia, per manca d’un aparcament a la comissaria ocupen amb els seus vehicles grans zones de l’aparcament.

De fa molt temps l’ajuntament no ha escoltat les reivindicacions veïnals. Suposem que no hi tindrà res a veure que just al cantó hi hagi un aparcament privat?. Tant debò no sigui a costa de la població que l’ajuntament vulgui incentivar l’empresa privada

És per tot això que la Candidatura d’ Unitat Popular (CUP) de Girona ha analitzat les mancances d’aquest aparcament públic i proposa al govern municipal un seguit d’actuacions per resoldre les deficiències d’aquest equipament.

PROPOSTES DE LA CUP

1.- Cal millorar els accessos per a vehicles, obrint si és possible un altre accés ja que l’existent és del tot insuficient i es col·lapsa al ser l’entrada i la sortida pel mateix lloc. Sovint la presència de vehicles mal aparcats dificulta encara més l’operació.

2.- Cal condicionar el paviment, perquè està ple de sots. Alhora sol·licitem la millora de la il·luminació, ja que a certes hores aquesta zona del barri queda molt fosca, sobretot dintre de l’aparcament i en el vial que dona la volta per la part del darrera.

3.- Cal continuar amb l’ús gratuït de l’aparcament de Vista Alegre ja que els residents del barri del Carme sofreixen mancances de llocs on estacionar els seus vehicles. De cap manera acceptaríem que la millora suposés en contrapartida la pèrdua de gratuïtat de l’aparcament.

4.- Cal habilitar els passos de vianants que porten al barri i que, incomprensiblement, tenen barreres arquitectòniques que dificulten l’accés a les persones amb dificultats de mobilitat (cadires de rodes, cotxets, etc.).

5.- Cal instal·lar més aparcaments per a bicicletes i estudiar la possibilitat de perllongar un carril bici fins a la zona del  c. Carme-Vista Alegre.

6.- Cal netejar l’ entorn, que normalment és ple de brutícia, i oferir espais alternatius als propietaris de gossos.

Aquestes propostes de millora seran adreçades properament a l’ajuntament que presideix la senyora Anna Pagans, mitjançant una instància entrada pel registre municipal on se li demana que les tingui en consideració i que les faci arribar als departaments pertinents del propi Ajuntament.

Girona, 12 d’octubre del 2006.
19 d'octubre de 2006