Sabadell: Enfortir l’Entesa, construir l’Alternativa d’Esquerres

Nacional

Resolució de l’assemblea de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Sabadell. Durant els darrers anys, l’Entesa per Sabadell ha anat esdevenint referent polític per a […]


Resolució de l’assemblea de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Sabadell. Durant els darrers anys, l’Entesa per Sabadell ha anat esdevenint referent polític per a amplis sectors de la ciutadania, especialment per als sectors organitzats en diferents col·lectius socials i culturals d’arrel popular i per a totes i tots aquells que treballem dia a dia per una societat més justa, lliure i solidària.
Els darrers anys han suposat també l’inici del declivi de l’hegemonia del PSOE a la nostra ciutat. Tot i els suports socials del capital especulador, l’espanyolisme més ranci i la xarxa d’amiguisme construïda a cop de talonari que probablement el permetin governar durant un temps, en Bustos ha perdut la impunitat i la ciutadania comença a albirar la possibilitat d’un tomb polític a Sabadell. Tomb polític que no consisteix en un simple canvi d’alcalde o d’estil, sinó en un canvi real de l’orientació de les polítiques municipals, posant la institució al servei d’un projecte de transformació social.

Des de la CUP creiem que és possible i necessari bastir una alternativa d’esquerres a la ciutat que doni dimensió política als emergents moviments socials i populars i a les diferents expressions d’autoorganització popular a nivell de barris, de lluita ecològica, de lluites socials, de defensa de la llengua i de dinamització cultural.

Tenim l’eina per dur a terme aquest procés de debat i de confluència que haurà de servir per definir i articular el projecte polític i social de l’esquerra sabadellenca: aquesta eina és l’ENTESA, una organització radicalment democràtica i transparent, lliure dels tripijocs, els enganys i la concepció de la política com a modus vivendi que caracteritza els aparells dels partits de l’esquerra oficial.

Per a la CUP, el reforçament del projecte polític de l’ENTESA, estretament vinculat a les altres experiències de l’esquerra real de la comarca (COP a Ripollet, PAS a Cerdanyola, AEB a Badia, CUP a Sant Cugat…) és la prioritat primordial, la clau que haurà de permetre desplegar l’alternativa d’esquerres a Sabadell. I aquest reforçament és incompatible amb la dissolució de l’ENTESA dins el magma de l’esquerra domesticada i servil als interessos del PSOE.

En la conjuntura de les properes eleccions municipals cal reforçar el paper de l’ENTESA com a pol transformador, reivindicant els 8 anys d’única oposició real a les polítiques i l’estil Bustos i assentant les bases per al desplegament de l’alternativa d’esquerres a Sabadell.

No podem renunciar al futur per mirar de reivindicar o revifar un passat de fracassos, renúncies i traïcions. La ciutat, la comarca, desenes de viles i ciutats dels Països Catalans i cada dia més pobles del món ens llancen un missatge clar: l’única esquerra real i possible alhora és la que es construeix sense renúncies, de bracet amb el poble organitzat i no només predicant que un altre món és possible, sinó construint aquest nou món dia a dia i denunciant sense complexos el sistema de dominació i el seu establishment polític.

Així doncs, des de la CUP encoratgem l’ENTESA a assumir desacomplexadament el seu paper de referent de l’esquerra sabadellenca i a erigir-se en pal de paller i motor del procés de construcció d’una alternativa política estretament lligada a les diferents expressions i sensibilitats dels sectors populars organitzats a la nostra ciutat.

Emplacem també a la resta de forces polítiques teòricament contràries a la gestió del govern Bustos a comprometre’ns tots plegats a sumar esforços l’endemà de les eleccions municipals per fer possible l’acte d’higiene democràtica que bona part de la ciutadania reclama: un canvi de govern a Sabadell.

Assemblea de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)  
Sabadell, 16 d’octubre de 2006
23 d'octubre de 2006