Girona: La CUP se solidaritza amb el jove que serà jutjat per ensenyar una estelada

Nacional

Dijous dia 21 de setembre, un jove independentista gironí caurà en mans de la "justícia" espanyola per haver exhibit una estelada en un camp de […]


Dijous dia 21 de setembre, un jove independentista gironí caurà en mans de la "justícia" espanyola per haver exhibit una estelada en un camp de futbol. S’ha convocat una concentració a les 10h davant del jutjat contenciós administratiu número 1 (darrera l’edifici de la Farinera) per denunciar aquest fet propi d’un estat opressor. Des de la CUP de Girona, volem donar suport a aquest noi i deixar ben clar que la nostra lluita no s’aturarà per fets com aquest.

A continuació us proporcionem el comunicat d’Alerta Solidària:

Dijous dia 21 de setembre, s’ha de celebrar al Jutjat Contenciós Administratiu de Girona una vista on el jutge haurà de decidir si es revisa una sanció imposada per la delegació del Govern aragonès a Osca a un jove català. Davant d’un recurs d’alçada interposat al Ministeri de l’Interior espanyol, ara s’haurà de decidir si és condemnat, en aplicació de la Ley del Deporte, per fomentar la violència i se li imposa la sanció prevista de 3000 euros.

Se l’acusa, textualment, d’ensenyar una estelada i fer referència a la policia, als Països Catalans, com a forces d’ocupació; amb la conseqüent "indignació del públic" i "repercussió, fins i tot, als mitjans de comunicació".

El text d’acusació relata com el noi és identificat en el moment en què alguns aficionats de l’Osca intenten dirigir-se cap a l’afició del Girona per agredir-los. Els fets varen ocorrer quan l’ara imputat, seguidor del Girona Futbol Club, fa un any i mig es va desplaçar a Osca per seguir el seu equip. En el transcurs del partit va ensenyar una estelada, com fa habitualment aquesta afició i es van entonar càntics de suport a l’equip, en favor de la independència de Catalunya i contra les forces d’ocupació. Tot això és recollit en l’informe del coordinador de seguretat de la Policia Nacional espanyola. En aquest mateix informe, demanat pel propi ministeri, el cap de la Policia Nacional diu que la bandera estelada és "il·legal".

Alerta Solidària considera que aquesta és una sanció que atempta contra la
més elemental llibertat i que té una intencionalitat política claríssima, a més d’oferir mostres de la ignorància que tenen els cossos i forces de seguretat de l’Estat espanyol de la seva pròpia legalitat – en considerar il·legal l’estelada-.

Es fa evident que en partits de la primera divisió de futbol espanyola es mostren cada cap de setmana, sense cap tipus d’acció judicial posterior, símbols i emblemes nazis i racistes. Aquests no constitueixen, en vista del procés pel qual ha de passar el noi gironí, actes tan greus com el fet de demanar la independència del nostre país en un camp de futbol i en un ambient plenament festiu.

Queda palès, així, que la legalitat espanyola altra cop torna a carregar fort contra el jovent català que, essent en el seu temps d’oci, no s’oblida de l’opressió nacional i social que pateixen els Països Catalans.

Alerta Solidària, 14 de setembre del 2006, Girona, Països Catalans

29 d'abril de 2015