Jornada Marc sobre immigració a Lleida

Nacional

Amb la finalitat d’extreure una diagnosi i unes propostes concretes en l’àmbit municipal pel que fa a la immigració, el dissabte 19 de juny per […]


Amb la finalitat d’extreure una diagnosi i unes propostes concretes en l’àmbit municipal pel que fa a la immigració, el dissabte 19 de juny per la tarda, a la sala d'actes de l'IMAC (Av. Blondel 64), farem una sessió de treball amb persones expertes i membres de diferents nuclis de la CUP.

i bé la sessió de treball és oberta a tothom, es tracta d’un format reduït d’assistents que vulguin participar en un taller actiu i aportar propostes en tres blocs de temes, mitjançant una brevíssima introducció de cada subtema per les persones expertes i una ronda d’intervencions sobre preguntes concretes sobre aquestes.

Programa (sala d’actes de l’IMAC, Av. Blondel 64 Lleida): 

14.30h.- Dinar amb els participants taller (places limitades, cal confirmar assistència a CUP Lleida). 

16h a 17.30h.- El fet migratori als municipis catalans. Gestió dels recursos comunitaris i plans específics. 

  • Causes i efectes dels fluxos migratoris, impacte en l'estat del benestar i la distribució dels recursos. Alternatives a l’actual política migratòria de l’Europa fortalesa.- ERMENGOL GASSIOT (professor departament d’Història de la UB i Secretari General d’Acció Social de la CGT de Catalunya).

  • Plans i programes d’acollida municipal de població immigrada. Estades de temporers en municipis rurals.- JORDI ARJÓARNAU COMAS (tècnic àmbit exclusió i membre CUP Sant Celoni) i ALEXIS INGLADA (pagès i membre d’Assemblea Pagesa). (assistent social Sabadell, ex-tècnic immigració La Garrotxa),

Modera el taller: ESTHER SANCHO (advocada, ex-coordinadora Àrea d’Immigració CGT Ponent i membre CUP Lleida). 

17.30h a 19h.- Immigració i nova ciutadania. 

  • Drets i deures de ciutadania. Participació. La qüestió de l'empadronament.- BENET SALELLAS (advocat i membre CUP Sant Celoni)

  • Convivència comunitària i normatives de civisme. La prohibició del vel integral.- JAUME ASENS (advocat, vocal de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d’Advocats de Barcelona i membre de l’Associació Catalana en Defensa dels Drets Humans)

  • La lluita contra la xenofòbia al carrer i en la sala de plens. Ascens del feixisme organitzat.- RAMON MUÑOZ regidor a l’Ajuntament de Salt per Independents per Salt i membre CUP Girona / membre CUP Vilafranca, per confirmar.

Modera el taller: CARLES LÓPEZ (advocat, vocal de la Comissió de Drets Humans i Estrangeria del Col·legi de l’Advocacia de Lleida i membre CUP Lleida). 

19h a 20h.- Identitat, llengua i cultura. 

  • Immigració i identitat nacional. Llengua i cultura.- JOAQUIM CAPDEVILA (professor departament de Filologia Catalana de la UdL)


Modera el taller: MARIONA LLADONOSA (politòloga, tècnica en participació i membre CUP Lleida). 

20h.- CONCLUSIONS. PROPOSTES CONCRETES PROGRAMA MARC.

15 de juny de 2010