La CUP de Vallgorguina denuncia que la moció de censura és de Junts  un “joc de cadires”

Municipal

Els anticapitalistes destaquen que no hi ha motius polítics rerre la voluntat de Junts, i critiquen que s’hagin aprofitat del transfuguisme d’un regidor d’ERC per assolir el govern sense plantejar cap proposta política


“No és una esmena a les polítiques que fem des de la CUP. Darrere de la moció de censura no hi ha cap projecte municipalista pel poble ni del poble. És, únicament, la mostra de com JuntsxVallgorguina aprofita el transfuguisme assolir poder”. Així ha criticat, l’alcaldessa de Vallgorguina, Anna Herrero, la moció de censura que plantejarà Junts al ple d’aquest dimecres 13 de desembre i que apartarà a la CUP del govern del municipi del Vallès Oriental. “Ens trobem amb un clar exemple del joc de cadires de la política dels de sempre: de la política d’uns pocs, pels seus propis interessos“, critica la cupaire.

El passat 23 de novembre, l’oposició de Vallgorguina, formada per Junts, va registrar una moció de censura a l’actual govern la CUP té  l’alcaldia (4 regidors de la CUP + 2 regidors d’ERC). Aquesta moció de censura, s’ha pogut formular degut al transfuguisme d’un regidor d’ERC, i es farà real aquest dimecres al ple municipal. Així ho ha explicat l’alcaldessa de Vallgorguina, Herrero, que ha destacat que la CUP va ser l’única representació política que va créixer, passant de 2 a 4 regidors: “La gent va votar canvi i ara ens trobem en que no ens el permeten fer. La CUP te projecte fet pel i per al poble, i totes aquestes mesures no es podràn donar a terme per un motiu molt senzill: l’interès d’uns pocs d’ocupar espais de poder, per sobre del benefici col·lectiu”.

Des que es va conèixer el moviment polític de Junts, el poble s’ha alçat contra aquesta moció de censura. Així ho ha explicat el primer tinent d’Alcalde, Jordi Stavrou, que ressalta que el poble ha entès que és una situació injusta: “Nosaltres volem llençar un missatge clar: senyors de Junts, les qüestions individuals no poden passar per sobre d’un projecte municipalista aterrat”. 

Tot i així, els cupaires es mostren convençuts de la seva tasca, que s’ha vist recompensada a les urnes durant les últimes eleccions, per això es mostren convençudes que la CUP tornarà els pròxim comicis amb més força: “Sentim ràbia, per veure com es pot fer servir l’ànsia de poder per enganyar tot un poble; però ho tenim claríssim. Tornarem. Tornarem perquè tenim projectes per Vallgorguina. Tornarem, perquè hem viscut unes jornades reivindicativa i boniques, on s’ha vist reflectit el poder del poble i el poder de la unitat popular”.

Per la seva banda, la diputada de la CUP-UNCG, Montserrat Vinyets, ha demanat a Junts que recapaciti: “Sabem que els nous reptes a afrontar des del municipalisme només es poden fer amb un govern preparat i amb entusiasme, i no amb un govern que ja fa aigües perquè ja comença amb un trànsfuga que no ha donat cap element polític per avalar la seva decisió”. 

Mentrestant, els representants de la CUP expliquen que faran una oposició de fiscalització des de l’oposició, però que, sobretot, seguiran vinculats amb el poble: “Nosaltres sabem que la política no només es fa als despatxos, als consistoris. La política es fa al carrer i es fa amb el poble. La política la fa la gent. Nosaltres som una eina més per assolir els objectius. Per tant, no ens trobaran callades, no ens trobaran vençudes, perquè si és el que volen ens trobaran de cara i més fortes i organitzades que mai”.

11 de desembre de 2023