La CUP exigeix saber l’abast de l’acord entre el Govern i l’estat per executar el Quart Cinturó

Nacional, Parlament

Els independentistes critiquen la hipocresia d’ERC: “No han aconseguit cap fita en el traspàs de les infraestructures de Rodalies i en canvi els  estan traspassant […]


Els independentistes critiquen la hipocresia d’ERC: “No han aconseguit cap fita en el traspàs de les infraestructures de Rodalies i en canvi els  estan traspassant el Vallès”

La CUP-NCG ha reclamat al govern tota la informació sobre l’acord entre el govern de Catalunya i el govern espanyol per executar la infraestructura del Quart Cinturó. Així ho ha exigit la diputada, Montserrat Vinyets, durant la sessió de control del ple del Parlament al Conseller de Territori: “A la vida, i en la política s’ha de ser clar. Oi que ja tenen tancat l’import del finançament i traçat? I la titularitat, no s’ha discutit en cap moment oi? Serà de l’Estat. Conseller, li demano, ens pot explicar amb claredat, avui, fins a on ha arribat la derrota?”

El passat dijous els dos executius, català i espanyol, es van reunir a Madrid per tractar la construcció de l’anomenada B-40. De la trobada només va transcendir via premsa que s’havien de polir “qüestions tècniques i jurídiques” per tancar el pacte per la construcció de la infraestructura. És per aquest motiu, que avui els anticapitalistes han exigit transparència davant el que consideren “una claudicació” del govern.  
Els cupaires han criticat la hipocresia d’Esquerra davant els greus problemes de mobilitat que pateix Catalunya, “no ens serveix la gesticulació reprovant a la Ministra de Transports pel funcionament de Rodalies si és precisament amb aquest Ministeri amb qui pacten el Quart Cinturó”, en paraules de Montserrat Vinyets qui també els ha qüestionat el següent: “Perquè no han aconseguit cap fita en el traspàs de les infraestructures de Rodalies i, en canvi,  des del seu Govern,  els  estan traspassant el Vallès, tot l’espai agrari que quedarà anul·lat per aquest coi d’autovia que avui té menys sentit que mai”

Pels anticapitalistes, és una prioritat que el govern faci una aposta clara per una xarxa ferroviària pública i de qualitat que respongui a les necessitats de la gent treballadora del país i abandoni un projecte que consideren va en la direcció oposada.

3 de maig de 2023