La CUP insta a recuperar la llei catalana d’habitatge al Parlament

Parlament

Els anticapitalistes reclamen a ERC, En Comú Podem i Junts per Catalunya a donar suport a la iniciativa per poder-la registrar al més aviat possible


Davant una Ley de Vivienda Espanyola que consideren “de mínims” i “insuficient”, la CUP ha demanat avui al Parlament recuperar la llei catalana de Regulació del Preu dels Lloguers. Els anticapitalistes han instat a la resta de forces parlamentàries ha tornar-la a registrar conjuntament, “ens permet demostrar que aquest suposat 52% independentista, que aquest 80% sobiranista de la cambra serveix per garantir drets i defensar una regulació efectiva dels lloguers”, ha dit la portaveu del Secretariat Nacional, Maria Sirvent.  

Pels anticapitalistes, la llei catalana és més ambiciosa, té el consens de la majoria de la població catalana i defensa una regulació efectiva dels lloguers. Per aquest motiu, consideren imprescindible recuperar la proposta, “legislar en matèria d’habitatge també és defensar la sobirania nacional del Parlament”. A més creuen que aquesta vegada no hi haurien d’haver “problemes d’inconstitucionalitat”, així ho ha dit la portaveu Maria Sirvent: “Si la Ley de Vivienda habilita les administracions autonòmiques no hauríem de patir per problemes d’inconstitucionalitat, veurem si el PSOE està al costat de la regulació dels lloguers o porta la llei davant del TC demostrant que la seva llei és un mer anunci electoral”.

Els independentistes volen aconseguir el màxim de suport de la cambra perquè la proposta pugui tiri endavant i així ho han traslladat aquest matí a ERC, En Comú Podem i Junts Per Catalunya amb l’objectiu de registrar-la el més aviat possible. “ No ens serveix una llei d’habitatge que no regula els lloguers i no atura els desnonaments, no ens serveix una llei d’habitatge que serveix de cavall de Troia per l’especulació immobiliària. Volem recuperar la llei catalana per defensar els nostres drets amb la sobirania del Parlament” ha sentenciat Sirvent. 

26 d'abril de 2023