La CUP presenta 167 candidatures en un gran acte a Santa Coloma de Gramenet

Nacional

L’acte servirà per exposar la proposta política per les eleccions del 28 de maig, treballada durant més d’un any amb 750 persones en debats municipals, territorials i nacionals. A més, els cupaires han estrenat el web pels comicis municipals i ha inaugurat un disseny renovat de la pàgina de la CUP adaptat a les noves necessitats dels usuaris.


La CUP presentarà les seves candidatures i la seva proposta política en un gran acte el pròxim 6 de maig a Santa Coloma de Gramenet. La candidatura independentista revalida la coalició Alternativa Municipalista (CUP-AMUNT) per concórrer a les eleccions municipals del 28 de maig sumant 167 candidatures arreu de país, que podran ser votades per més de 5 milions i mig d’habitants.

El membre del  Secretariat Nacional de la CUP i cap de llista per Sant Boi, Jordi Barbero, ha explicat que l’aposta d’un paraigua propi “és fruit de la convicció que cal un espai que sumi la gent que té ganes de contribuir a construir una alternativa municipalista anticapitalista, independentista, feminista, ecologista i antiracista” i ha assegurat que és “una bona notícia el volum de candidatures compromeses amb aquesta proposta, que aquesta alternativa tingui presència en la majoria de capitals de comarca i als municipis poblacionalment més importants de Catalunya.”

Barbero també ha posat el focus a Barcelona defensat la necessitat que la CUP torni a l’Ajuntament de la ciutat per plantar cara a un “model de ciutat d’esquena al país i als barcelonins”. Per la CUP “és crucial que l’alternativa sigui forta i poder construir una ciutat que atengui les necessitats dels seus habitants i exerceixi una capitalitat vinculada a un model territorial just i globalment sostenible.” 

Finalment, ha remarcat el fet que es presenti la CUP a Palma i el treball que s’està fent per tornar a bastir candidatures i consolidar la feina al voltant de les xarxes municipalistes a Mallorca i al País Valencià. “Estem convençudes que hi ha un espai per construir una alternativa d’àmbit dels Països Catalans” ha reblat. 

Per la seva banda, la diputada per Tarragona Laia Estrada, que explicat que la CUP ha construït la seva proposta política per a les eleccions municipals a través d’un procés de més d’un any el que s’han celebrat debats municipals, territorials i nacional en els que han participat al voltant de 750 persones i que ha servit per consolidar unes candidatures i una proposta política “que té en compte el context de crisi econòmica i climàtica, l’auge de l’extrema dreta i els aprenentatges del recent cicle polític i experiència municipalista”. Estrada ha explicat que ha estat “un procés de cohesió i clarificació política” que fugint de “lectura massa electoralista o localista” i que ha consolidat aquestes 167 candidatures que concorren a les eleccions del 28 de maig sota una mateixa proposta política general. 

La proposta política de la CUP i les candidatures que es presenten a les eleccions es poden trobar en el web que s’ha habilitat al domini gentquelluitieselquecal.cat

La trobada amb els mitjans, a banda de presentar la web per a les eleccions municipals, on es poden trobar els eixos programàtics i les candidatures municipals, també ha servit per presentar la nova web nacional. Un nou disseny de la web, que s’ha treballat amb la cooperativa Jamgo, per tal modernitzar-la, organitzar-la millor i fer-la més àgil i entenedora. La nova web nacional ja es pot visitar a cup.cat i els dies vinents s’aniran actualitzant els espais web de les assemblees locals amb el nou disseny. 

25 d'abril de 2023