La CUP engega la maquinària per fer front a les eleccions al Parlament del pròxim 12 de maig

Nacional, Parlament

Els independentistes han assegurat que Esquerra Republicana, PSC i Junts, “més enllà̀ de les diferències aparents actuen com un bloc a favor dels interessos d’una minoria egoista”


La CUP celebra avui el seu Consell Polític mensual amb la mirada posada a les eleccions a la Generalitat del pròxim 12 de maig. Els independentistes determinaran el funcionament dels seus comitès de campanya, fixaran les línies mestres de la proposta política i també determinaran el procediment per decidir els noms que configuraran les llistes electorals. En aquest sentit, la portaveu del Secretariat Nacional, Gemma Codina, ha apuntat que la decisió es farà efectiva a finals del mes de març: “Aquest procés d’elecció de llistes, que rebrà les aportacions de totes les territorials de la CUP, finalitzarà abans d’acabar el més amb una votació telemàtica on la militància validarà la llista electoral”.

En una roda de premsa al mateix Consell Polític, els cupaires han valorat l’escenari polític actual qualificant de “derrota” el debat de pressupostos. El diputat, Carles Riera, ha assegurat que Esquerra Republicana, PSC i Junts, “més enllà de les diferències aparents actuen com un bloc a favor dels interessos d’una minoria egoista“. Riera ha afegit que aquesta “minoria” són els que en plena crisi climàtica i social “pretén continuar desplegant macroprojectes que atempten contra el medi ambient, pretén continuar especulant i fent negoci amb l’habitatge” i assegura “volen continuar fent negoci a costa de la majoria“. Una minoria que pels independentistes estan representats “pels senyors de la Patronal Foment del Treball, Mercadona i Inditex o els fons d’inversió”. Per això, el diputat ha afirmat que són una “minoria egoista que decideix les polítiques del govern” així com “els pressupostos de la Generalitat”. “Esquerra Republicana tenia el deure d’aturar tot això i fer les coses diferents, de plantar-los cara, i no ho han volgut fer”, ha conclòs Carles Riera.


Sobre el Procés Garbí: “Continuarà amb el seu calendari i espais de debat”

Davant la convocatòria d’eleccions, l’organització ha decidit que el Procés de debat estratègic i organitzatiu continuarà amb el seu calendari i espais de debat” tot i que confirmen que s’haurà de fer una “adaptació d’uns mesos del calendari que es va marcar en l’inici d’aquest”. El Procés que la CUP va arrencar el passat mes d’octubre i pretenia finalitzar al mes de juny ha comptat, fins al moment, amb la participació de 1.500 persones i ha celebrat més de 20 debats a tot el territori. 
La secretaria Codina, ha assegurat que “amb la inèrcia de la força col·lectiva que s’ha demostrat en el Procés és amb la que assumim els esdeveniments que ha d’afrontar la CUP en els pròxims mesos”. Per això, ha assegurat tenim “una CUP forta i preparada amb una brúixola molt clara que hem construït i continuarem construint”.

16 de març de 2024