La CUP-NCG critica que s’ha perdut “una oportunitat” per millorar les condicions laborals de totes les treballadores de l’ICS

Parlament

Els anticapitalistes han sol·licitat la compareixença del conseller Balcells en la Comissió de Salut del Parlament III acord de l’Institut Català de Salut


La CUP-NCG ha criticat el III acord de l’Institut Català de Salut qualifica de “classista” i que considera és “una oportunitat perduda”. El motiu principal és que consideren no resol els greuges acumulats per part de les professionals de l’àmbit sanitari 100% públic quant a les seves condicions laborals, derivada de la falta de personal. Així ho ha denunciat en roda de premsa des del Parlament, la diputada de la CUP-NCG, Laia Estrada: “El recent preacord de l’ICS no és capaç de resoldre els greuges acumulats, sinó que encara en genera més”.

Els independentistes valoren positivament que l’acord doni resposta a les demandes del col·lectiu de metges i metgesses. Però denuncien que a la resta de professionals només se li concedeixen “millores pírriques”. En aquest sentit, Estrada ha criticat la greu manca de professionals que pateix el sistema sanitari: “Calen mans, calen professionals i cal que aquestes puguin treballar en les condicions dignes per prestar el servei que necessita la gent: facilitar accés, reduir llistes d’espera i recuperar serveis perduts”. Per Estrada, és impossible revertir la situació que pateix el sistema sanitari públic sense una millora real de les condicions laborals de tot el personal sanitari. D’aquesta manera, assegura que s’evitaria “la marxa de personal al sistema privat, cap a altres països o, directament, cap a casa”.

Per tot plegat, la CUP-NCG han sol·licitat la compareixença del conseller Balcells en la Comissió de Salut del Parlament perquè doni comptes sobre aquest preacord. Així com, també ha sol·licitat la compareixença de l’únic sindicat amb representació a la mesa sectorial de l’ICS que no ha signat l’acord, el Sindicat CATAC, juntament amb els altres sindicats que han denunciat l’acord.

"El recent preacord de l’ICS no és capaç de resoldre els greuges acumulats, sinó que encara en genera més"
29 de novembre de 2023