La CUP presenta la llista de la Demarcació de Lleida per les eleccions del 23J

Congreso

Esther Sancho, Sebastià Mata, Núria Sauquillo i Arnau Quingles, encapçalaran la candidatura La CUP ha presentat la llista de la Demarcació de Lleida per les […]


Esther Sancho, Sebastià Mata, Núria Sauquillo i Arnau Quingles, encapçalaran la candidatura

La CUP ha presentat la llista de la Demarcació de Lleida per les properes eleccions estatals del 23 de juny. Al capdavant, hi anirà l’advocada i militant de la CUP de Lleida, Esther Sancho, seguida de diferents representants de les candidatures del territori com: Sebastià Mata, exalcalde de Maldà, Núria Sauquillo, militant del Pallars Jussà, i Arnau Quingles, regidor d’Oliana. Una candidatura que ha estat escollida amb el consens de les assemblees territorials de Ponent, el Pirineu i el Solsonès. “Una llista molt treballada i participativa per donar la cara el 23J que inclou persones de tot el territori”, ha dit Esther Sancho en roda de premsa.

Una compareixença que ha fet al costat del candidat per Barcelona i diputat al Congrés, Albert Botran, davant la subdelegació del govern espanyol de Lleida. Botran ha explicat els motius que ha portat als cupaires a tornar presentar-se al Congrés i ha posat l’autodeterminació com a condició indispensable: “Farem valdre el dret a l’autodeterminació, una reivindicació majoritària i que va més enllà dels partits independentistes” i ha afegit que caldrà condicionar “qualsevol acord” a l’exercici d’aquest dret.

Els anticapitalistes han destacat la necessitat de portar la seva veu al Congrés per reivindicar “la necessitat de la ruptura amb l’estat” i així “poder edificar una República nova que posi l’economia i la transició ecosocial que necessita el país”.

Llista de la Demarcació de Lleida

 1. Esther Sancho
 2. Sebastià Mata
 3. Núria Sauquillo
 4. Arnau Quingles
 5. Rita Soley
 6. Genís Sisó
 7. Dània Verdés
 8. Jordi Arís
 9. Lídia Guim
 10. Armand Simon
 11. Laia Recasens
 12. Josep Mesalles
 13. Bàrbara Parra
 14. Bartomeu Ferrer
21 de juny de 2023