La CUP proposa inversions per una xarxa de transport pública, de qualitat i descentralitzada: “El país no necessita més vols pels turistes, necessita més trens”

Nacional, Parlament

Els anticapitalistes avisen a Pere Aragonès que no comptin amb ells per fer una ampliació d’aeroport “encoberta”, el Quart Cinturó o Hard Rock


La CUP ha carregat contra la proposta de Pere Aragonès per l’aeroport del Prat: “És una ampliació de facto, amb un clar augment de la capacitat operativa”, ha avisat la candidata a la presidència, Laia Estrada. La cupaire ho ha dit en una roda de premsa a la seu del partit on ha qualificat la proposta d’ “hipòcrita”qui ha afegit que el candidat d’ERC “amb una mà signa declaracions contra el canvi climàtic i amb l’altra fa propostes pròpies del negacionsme climàtic”. En aquest sentit, Estrada ha llençat un missatge a Aragonés: “Li recordem que el país no necessita més vols pels turistes. El que necessitem són més trens”

Els independentistes proposen més inversions per una xarxa de transport pública, de qualitat i descentralitzada: “Allà on no hi arribi un tren de Rodalies hi ha d’arribar un autobús o una línia de ferrocarrils de la Generalitat”, ha explicat Estrada. I ha dit que amb això la CUP hi serà: “Per ampliacions de l’aeroport, Hard-Rock o Quart Cinturó no ens hi trobaran”. Els anticapitalistes asseguren que qualsevol ampliació de les macroestructures és incompatible amb el camí que asseguren ha d’avançar el país per fer front a l’emergència climàtica i social: “Cal un model de desenvolupament respectuós amb el territori i al servei de la gent”. 

Sobre la proposta de Salvador Illa: “Ens proposa un govern de tecnòcrates de la patronal”

En relació amb la proposta d’un govern “sense ideologia” de Salvador Illa, els independentistes han avisat que la “seva proposta el que amaga és un govern de tecnòcrates de la Patronal que converteixin en polítiques tots els desitjos de la gent rica del país, utilitzant l’Estatut retallat del 2006”. La candidata, Laia Estrada, ha sentenciat que el socialista “ja no es planteja ni corregir el ribot que hi van passar fa 18 anys enrere” i ha afegit: “Vol que ens quedem ancorats a l’Estatut amb un nou model de finançament per negar el que entén la majoria de la població que és que el conflicte polític s’ha de resoldre votant.” 

12 d'abril de 2024