Laure Vega, nova diputada del Parlament de Catalunya de la CUP-NCG

Nacional, Parlament

La santboiana substitueix en l’acta de diputada a Dolors Sabater que ha presentat la renúncia aquest dijous


Arran de l’anunci de Dolors Sabater de renunciar de l’acta de diputada, el Grup Parlamentari ha iniciat els tràmits perquè Laura Fernández (Laure Vega) assumeixi l’acta parlamentària. El passat mes de juny, Sabater va assumir l’acta de regidora a l’Ajuntament de Badalona per la formació de Guanyem Badalona. En aquest sentit, l’exdiputada ja va fer públic que per qüestions d’incompatibilitat de càrrecs, un cop tanqués les tasques al Parlament, renunciaria a l’acta de diputada. D’aquesta manera, Vega serà qui substitueix l’acta de Sabater al Parlament de Catalunya després de gestionar-ho col·lectivament entre les següents persones que configuraven la llista per Barcelona de les darreres eleccions. 

Laure Vega és de Sant Boi de Llobregat, té 32 anys i una àmplia trajectòria dins el teixit social santboià, especialment dins l’entorn cultural i feminista, ha participat del Consell Assessor de la Generalitat de Catalunya per implementar la Renda Bàsica Universal i del Centre d’Estudis de la Unitat Popular. Des del 2010 ha estat vinculada a la CUP, havent concorregut a les darreres eleccions al Congrés dels Diputats com a segona per Barcelona i ha format part de l’actual Secretariat Nacional de l’organització anticapitalista.

Des del Secretariat Nacional de la CUP, s’han mostrat plenament confiats en la tasca desenvoluparà Laure Vega en la seva nova etapa dins l’organització. Alhora també han agraït a l’ara ja exdiputada Dolors Sabater el compromís que ha desenvolupat en la seva feina parlamentària. A més, han destacat la importància que Sabater continuï fent la feina a l’Ajuntament de Badalona per combatre la veu de l’alcalde actual Xavier Garcia Albiol.

21 de desembre de 2023