Eulàlia Reguant recorre al Tribunal Europeu de Drets Humans la condemna per negar-se a respondre a Vox durant el “judici del procés”

Nacional

L’exdiputada de la CUP pretén continuar amb la via de denúncia cap a l’extrema dreta i la connivència dels poders de l’Estat


Eulàlia Reguant ha obert la via internacional presentant un recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans. Un pas que per la cupaire és clau a l’hora d’assenyalar el paper dels tribunals espanyols en l’impuls a l’extrema dreta i per reclamar el dret a l’objecció de consciència davant aquestes complicitats. D’aquesta manera, l’exdiputada de la CUP segueix el procés judicial per denunciar la sentència que li va imposar el Tribunal Suprem després de negar-se a respondre a Vox durant el judici del procés.

El passat mes de juliol el Tribunal Constitucional va rebutjar el recurs de l’Eulàlia Reguant considerant que no se li havia vulnerat cap dret i ratificant la condemna per desobediència greu a l’autoritat. Davant d’aquesta resolució, que vulnera el seu dret a la llibertat d’expressió i llibertat ideològica, la cupaire ha portat la denúncia a la justícia internacional. Amb aquest pas, l’anticapitalista vol obligar a l’alt tribunal d’Estrasburg a posicionar-se sobre l’auge de l’extrema dreta al continent. 

El cas de Pau Juvillà: El 31 de gener el TS resoldrà el seu recurs
Per altra banda, el Tribunal Suprem resoldrà el proper 31 de gener el recurs de cassació presentat per Pau Juvillà per la seva condemna d’inhabilitació. Una sentència que es va imposar a l’exdiputat de la CUP per mantenir penjats  llaços grocs a la Paeria (Lleida).

11 de gener de 2024