Lleida: La CUP i Ahotsak aposten per la participació política de les dones

Nacional

En un acte a la Biblioteca Pública de Lleida, celebrat el divendres 9 de març davant més d’una seixantena de persones, la CUP va presentar […]


En un acte a la Biblioteca Pública de Lleida, celebrat el divendres 9 de març davant més d’una seixantena de persones, la CUP va presentar el seu programa d’actuació en l’àmbit de gènere. Ester Sancho va exposar les línies d’actuació de la CUP de Lleida en defensa d’una ciutat igualitària. La politòloga Mariona Lladonosa va analitzar amb rigor els mecanismes de participació política de les dones abans de deixar pas a les representants d’Ahotsak, el moviment de dones basques per la pau.


Ainhoa Aznarez, en nom d’Ahotsak, va exposar els principis d’aquest moviment i la seva aposta per la pacificació d’Euskal Herria en base al diàleg i al reconeixement de drets. També intervingué a l’acte Ester Capella, presidenta de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates i integrant del grup de dones catalanes en suport d’Ahotsak. 


Les intervencions deixaren pas a un interessant debat sobre la situació d’Euskal Herria i sobre la participació política de la dona, especialment en la resolució de conflictes.

12 de març de 2007